A terhesség 9 hónapja alatt alaposan át kell gondolnia a kismamáknak, hogy mi mindenre lesz szükségük, mire a kisded megérkezik. Ma már rengeteg olyan terméket piacra dobnak a gyártók, amelyek nagyban megkönnyítik a leendő édesanya dolgát a baba érkezése előtt és után is. Ilyen például a babafészek is. A terhesség ideje alatt sok kismamában felmerül a kérdés, hogy vajon szükségük lesz-e babafészekre, éppen ezért most eláruljuk, hogy miért is dicsérik és szeretik, akik használják.

A babafészek sokoldalú kiegészítő, amit a legtöbben imádnak, ugyanis az újszülöttet maximális biztonságban tartja. Valóban egy fészekről beszélünk, ahogy az a nevében is benne van, a kicsi lényegében szabadon kalimpálhat benne, miközben a puha anyag körülöleli az egész testét. Meggátolja, hogy a kicsi kiforduljon és még melegen is tartja.

A babafészek származási helye Svédország, ott már a nyolcvanas években is alkalmazták a szülészeteken. Tehát innen indult útjára és azóta is óriási népszerűségnek örvend világszerte. Hazánkban is egyre több kisgyermekkel rendelkező szerzi be, ami nem véletlen, hiszen rengeteg előnye van.

Nézzük hát a fészek további előnyeit…

A babafészek nyugtatóan hat a csecsemőkre, ugyanis úgy lett kialakítva, hogy benne fekve olyan legyen a közeg, mint az anyaméhben, így kevésbé válik számukra furcsának az új világ, amibe születtek. Mivel a fészek nyitott, ezért a bőrkontaktus is lehetséges az édesanyával. A kiságy először túl nagy tér lesz a picinek, amiben elveszve érezheti magát, mivel nincs semmi, ami úgy körbeöleli, mint az anyaméhben. Viszont, ha belehelyezzük a babafészket nyugtatóbb, pihe-puha közeggé válik, ami biztonságot is nyújt. Amennyiben a szülők ágyában alszik a pici, akkor is kiváló választás a babafészek, mivel nem tud az ágyra kifordulni és a felnőttek sem tudnak véletlenül ráfeküdni, ráadásul így a későbbiekben könnyebb lesz átszoktatni a kiságyba, hiszen ugyanabban a közegben érezheti magát ott is.

Célszerű tehát mindenképp babafészket vásárolni, de arra okvetlen figyeljünk, hogy légáteresztő, antiallergén és lágy típusút válasszunk.

Mire jó a babafészek?
Értékelés:

Post navigation