Az ózongenerátor rengeteg helyzetben jó szolgálatot tesz, a háziasszonyok segítségére van a háztartásokban. Az ózonnak rendkívül magas a fertőtlenítő tulajdonsága, éppen ezért hatékony fegyvernek minősül a baktériumok, vírusok, kórokozók, penész és gombák ellen. Az ózon olyan 3 atomos oxigén molekula, amelyről az oxigénatom egyik része rögtön leszakad, és ez számol el a mikroorganizmusok fehérje-lipid rétegeivel, roncsolja őket, így harcképtelenné válnak, ezáltal nem lesznek képesek a továbbiakban fertőzést okozni.

Az ózongenerátor használata éppen ezért bármilyen zárt térben erősen javasolt, hogy megszabadítsa a helyiségeket a káros mikroorganizmusoktól és tiszta, makulátlan környezetet teremtsen. Az ózonnal történő tisztítás felkapott művelet lett a koronavírus idején, sokan úgy vélik, hogy meglehetősen hatékony a fertőzés elpusztítására. Sőt, annyira erős hatóanyag, hogy célszerű több alkalommal is elvégezni vele a tisztítást, fertőtlenítést.

Az ózonkezelések befejeztével alapos szellőztetés szükséges, a szobába is csak akkor menjünk be, amikor a művelet befejezésétől eltelt minimum 10 perc. Az ózon rövid idő alatt visszaalakul oxigénné, a szellőztetés közben pedig a maradék is kijut a légtérből, így oxigéndús, szagmentes környezetet kapunk. Az ózon a legmakacsabb szagmolekulákkal is elbánik, legyen szó akár cigarettafüstről, vegyszerről vagy dohos szagokról.

Az ózontisztítás további előnyei…

A gépjárművek klímarendszerében is előszeretettel bújnak meg vírusok és baktériumok, ugyanis meglehetősen szeretik a sötét, nedves helyeket, kiválóan tudnak az efféle helyeken szaporodni. A klíma használatánál vissza is keringenek a légtérbe, ezáltal nő a felülfertőzések veszélye. Ebből adódóan javasolt a klímaszezonban havonta minimum 1-2 alkalommal fertőtleníteni a gépjárműben található klímaberendezést.

Az ózongenerátor a szétszóródott penészspórák ellen is megoldást kínál. A penész folyamatos belégzése káros hatással van az egészségünkre nézve. A penész elleni szerek hatékonyak a penész ellen, de a penészspórákat nem pusztítják el, az ózongenerátor viszont eredményes ezzel szemben is, a nehezen hozzáférhető helyeken is hatékony.

Ózongenerátor a poloskák ellen?

A háztartásunkban a rovarok is bármikor elszaporodhatnak, sok helyre költöznek be pókok, hangyák, molyok, poratkák és ágyi poloskák. Az ózonos tisztítás viszont megoldást kínál a problémára és segítségünkre van abban, hogy teljes mértékben megszabaduljunk az említett rovaroktól. A készülék teljesítményétől függ, hogy hány kezelésre lesz szükségünk ahhoz, hogy az egész a lehető leghatékonyabban alakuljon. A professzionálisabb eszközökkel nagyobb az esélye, hogy a művelet kiválóan menjen végbe. Az ózonos tisztítást célszerű több alkalommal is megismételni, ugyanis a rovarok nem preferálják a számukra veszélyes helyeket, így kisebb az esélye, hogy újra megjelennek a lakásban.

Mi az az ózongenerátor és hol alkalmazzák?
Értékelés:

Post navigation