A gyermekek életünk legféltettebb kincsei. Már a terhesség ideje alatt rengeteg dolgot teszünk azért, hogy a magzat tökéletesen tudjon fejlődni. Rendszeres vizsgálatok, figyelmes táplálkozás, fokozott vitaminbevitel és a kismama torna is hozzájárul ehhez.

Miért van szükség a kismama tornára?

A rendszeres mozgás alapfeltétele az egészséges életnek. De a kismamák számára komoly veszélyt jelentenek azok az edzések, amelyeken korábban részt vett. A hölgyeknek az életüknek ebben a szakaszában az állapotukhoz tökéletesen igazodó, az átalakult test elváltozásait is szem előtt tartó speciális gyakorlatok segítenek fittnek maradni.

A speciális gyakorlatokból összeállított kismama tornát indokolja az is, hogy a hölgyek bizonyos testrészeinek korábban megszokott működése sokszor drasztikus mértékben megváltozik. A kismamák légzése jóval erőteljesebb, ami sokszor okozhat kellemetlen túlterhelést. De a kismama torna segíthet a vizeletinkontinencia által okozott problémák enyhítésében is.

Hogyan vált ki pozitív élettani hatásokat a kismama torna?

Ahhoz, hogy a kismama torna tartós eredményeket nyújtson, fontos, hogy a hölgyek egyéni egészségi állapotának, terhelhetőségének tökéletesen megfelelő gyakorlatokat, kitartóan végezzék el. Ez csak úgy érhető el, ha szakképzett gyógytornász által ajánlott és betanított gyakorlatokat ismétlik. Ezen kívül rendszeres ellenőrzésre is szükség van, hiszen a kismamák teste minden pillanatban változik, ezért a tornagyakorlatokat is módosítani kell.

Mit tegyél a kismama torna előtt?

Szükséged lesz kényelmes ruhákra. Fontos, hogy kifejezetten kismamáknak gyártott ruhákat vásárolj, hiszen csak így tud a tested biztonságosan mozogni. De az állapotfelmérésre mindenképpen érdemes magaddal vinned az orvosoktól kapott igazolásokat, összefoglalókat.

Kismama torna
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.