Magyarországon számos gyönyörű és ma már legendásnak számító építmény van. Itt van a Széchenyi lánchíd, a Széchenyi Gyógyfürdő, de sorolhatnánk szebbnél szebb kastélyok garmadát. Egyik ilyen ismert helyszín a Gödöllői Királyi Kastély.

Miért olyan népszerű a Gödöllői Királyi Kastély?

Gödöllő sokak által szeretett gyönyörű szép és rendkívül modern gondolkodású Sissi császárné kedvenc üdülő helye volt. Sok időt töltött itt. Az épület és a környezete gyönyörű, Budapestről pedig könnyen megközelíthető. Vonat, hév, és busz is rendszeresen közlekedik Budapestről Gödöllőre. A Királyi Kastély pedig rendkívül sokszínű programokkal várja az érdeklődőket egész évben.

A gödöllői Grassalkovich-kastély
A gödöllői Grassalkovich-kastély
Nem olyan árban van, mint egy lakás Nyíregyházán.
A hatalmas parkkal elhatárolt, barokk stílusú gyönyörű kastély, önmagában is a csodálatos látványosságok közé tartozik. Ha szeretsz épületeket fényképezni, akkor feltétlenül gyere el ide. Fantasztikus élményekben lesz részed. A kettős U alakú 8 szárnyú épület és a legendás lovarda valamint az angol kert biztosan téged is lenyűgöz.
Az épület amellett, hogy visszanyerte az eredeti szépségét, modern szolgáltatásokkal várja az érdeklődőket. Kávéház és ajándékbolt is található a Kastély területén.

Persze számos kulturális program is várja az érdeklődőket. A rendezvények szempontjából az idei év kiemelkedő. Hiszen Gödöllőn két évfordulót is ünnepel. 180 évvel ezelőtt született Sissi és 150 éve koronázták meg őt és Ferenc Józsefet. Ezért egész évben egyedülálló programokkal fogad titeket a Gödöllői Királyi Kastély. Átélhetitek a kor hangulatát, hiszen a MÁV nosztalgia járatokat is indít több alkalommal. Nyáron koronázási ünnepségen vehetsz részt, novemberben pedig táncolhatsz és jótékonykodhatsz az Erzsébet bálon. A kastély mindig ugyanazzal a pompával fog várni, így biztosít minden feltételt ahhoz, hogy azonosulj a kor szellemével, és így te is az uralkodó család tagjának érezheted magad.

Ha kedvet kaptál a kastélyokhoz, akkor a következő link alatt megismerheted Budapest és környékén található többi káprázatos kastélyainkat: Top 10 kastély Budapesten és környékén

Gödöllő Erzsébet év
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük