kamion

Napjainkban rengeteg áru érkezik egyik országból a másikba, amelyeket különféle szállítmányozási módszerrel juttatnak el a célállomásra. Ez a logisztikai folyamat rendkívül összetett, a speditőr cégek feladata, hogy ezt alaposan megszervezzék úgy, hogy ne történjen hiba a folyamatban. Fő feladatuk, hogy megtalálják a leghatékonyabb, leggyorsabb és legbiztonságosabb szállítási módot, mindezt a lehető legköltséghatékonyabb módon, hogy az ügyfelek is maximálisan elégedettek legyenek. A küldeményekkel kapcsolatban fontos, hogy folyamatosan tájékoztassák az ügyfeleket, partnereket, ezáltal bizalmat is generálnak. Az, hogy melyik szállítási módot választják, függ az áru mértékétől, mennyiségétől, értékétől és még sok minden mástól, de azt okvetlen számításba kell venni, hogy ne sérüljön. Az eredményorientált megoldás nagy szakértelmet és tapasztalatot igényel, így megbízható cégre kell bízni a folyamat megszervezését.

Milyen szállítási módok vannak nemzetközi vonalon?

Amit mindenki ismer, az a közúti nemzetközi szállítmányozás, ami háztól házig kötetlen pályán történik. Ennek a szállítási formának a költségei rugalmasak. A fuvarozási szerződés magábafoglal minden lényeges adatot, többek között azt is, hogy mennyi ideig tart a szállítás, de jellemzően nem a leggyorsabb szállítási forma, de nem is a leglassúbb. Áruátrakásra nem sűrűn van szükség, a rakomány mérete is többnyire meg van határozva, valamint a súlya. Az utak zsúfoltsága befolyásolhatja a szállítási időt, illetve a forgalmi korlátozások is bezavarhatnak.

A másik szállítási forma a vasóti szállítmányozás, aminek díjai kedvezően alakulnak. Nagytömegű áruk szállítása is megoldható, és könnyen meg lehet szervezni a folyamatot. Konténeres és kombinált fuvarozásra is lehetőséget ad, de biztonság szempontjából is jó. Hátránya, hogy nem teszi lehetővé a háztól-házig való szállítást, tehát ki kell egészíteni egy másik szállítási formával.

A tengeri szállítmányozásnak a díjai kedvezőek és nagytömegű árukat is lehet mozgatni. Bármilyen kontinensre eljuttatható a rakomány. Hátránya, hogy hosszú időbe telik, ezért olyan árukat célszerű így szállítani, amelyek esetében nem gond, ha később érkeznek meg.

A légi szállítmányozás a leggyorsabb, viszont elég drága, inkább értékesebb áruk szállítására alkalmazható.

Nemzetközi szállítmányozás érdekességei
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük