szállítmányozás

Az áru egyik országból a másikba több útvonalon juthat el, az hogy az adott vállalat melyiket választja, sok mindentől függ. Ennek a döntésnek a meghozatalában segítenek a speditőr cégek, ami nem jelent mást, mint szállítmányozó, illetve fuvarozó. Tehát szállítmányozással, fuvarozással foglalkoznak elsősorban. Ezen kívül sok speditőr cég a raktározás lehetőségét is felkínálja ügyfeleinek. Lényegében a logisztika teljes egészében részt vesznek.

Nézzük hát, hogy pontosan milyen feladataik vannak?

Első dolguk a speditőr cégeknek az előkészítés, ilyenkor egyeztetnek az ügyféllel és felveszik a megrendeléseket, megbeszélik a felvételi és lerakási pontokat, az optimális szállítási formát, ennek idejét, megtárgyalják, hogy melyik útvonal bizonyulhat a legelőnyösebbnek. Szinte ez a legfontosabb része az egész folyamatnak, hiszen itt derül ki, hogy miként is megy majd végbe a nemzetközi szállítmányozás. Figyelembe veszik a díjköteles útvonalakat is, és a hatósági előírásokat, szabályozásokat.

Ezután következik a tanácsadás, ahol szóba kerül, hogy miért az adott szállítási módszer a legjobb, tehát elmondják az előnyöket, az ügyféllel közösen felépítik a stratégiát, tervet készítenek. Ismertetik a rendelkezésre álló technológiát, például a GPS alapú útvonaltervező rendszereket, automatizált ügyféltámogató CRM-eket, innovatív vállalatirányítási programokat, amelyek mind gyorsabbá, biztonságossá és kifizetődőbbé teszik a folyamatokat.

A speditőr cég dolgozói karbantartják a gépparkot, itt a hatósági elvárásokat is szükséges betartaniuk, éppen ezért talán ez a legnehezebb feladat. Az ügyféligényeknek is meg kell felelniük, és folyamatosan ellenőrizni. Az anyagmozgatás is jelentős részét teszik ki a munkájuknak, a fizikai anyagmozgatást profin és rutinosan kell elvégezniük.

A nemzetközi fuvarozás rengeteg adminisztrációt igényel, amit a megbízható speditőr cég precízen teljesíteni fog.

Mivel foglalkozik egy speditőr cég?

Post navigation