Évek alatt megannyi háztartási és más limlomot gyűjtünk össze, melyek nagy részére aztán soha az életben nem lesz szükségünk így időről időre felsejlik bennünk, hogy szeretnénk megszabadulni a felesleges kacatoktól. Mit csináljunk az elhasznált matraccal, a régi bútorokkal vagy éppenséggel a nagymama ócska varrógépével?

Mindezt hogyan is tehetjük meg egy lomtalanítás keretében, hogy ne ütközzünk jogszabályokba?

Lehet, hogy nem mindenki van tisztában vele, de évente egyszer minden háztartásnak lehetősége van a közszolgáltató szervek ingyenes házhoz menő lomtalanítását megrendelni. Az illetékes szervekkel vagy telefonon vagy emailben előre leegyeztethető a számunkra megfelelő időpont. Ha netán kérdésünk lenne azokat fel is tehetjük nyomban.

Milyen szabályok vonatkoznak ránk?

A feleslegessé vált lomokat érdemes a lakóház előtti könnyedén megközelíthető területre kitenni úgy, hogy az járművel egyszerűen megközelíthető legyen teherautóval. Azonban arra figyeljünk, hogy az úttestre TILOS kipakolni a lomot!

Arra is érdemes figyelmet szentelni, hogy a lomtalanítás során nem pakolható ki ész nélkül minden! A tiltólistán szerepelnek többek között a veszélyes anyagok, a háztartási kommunális hulladék, az építési törmelék (pl. sitt), a föld, a gumiabroncs, a zöld és szelektíven gyűjtött hulladékok valamint a hamu.

Lomtalanítás

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük