Sokan szeretnének nyuszit tartani, főleg így Húsvét környékén. Ilyenkor megugrik a kisnyulat vásárolni, illetve ajándékozni szándékozók száma.

Ezzel nem is lenne különösebben baj, ha figyelembe vennék az emberek, hogy a nyúl nem egy eldobható tárgy, hanem egy olyan kis érző élőlény, akinek megvannak a saját testi, illetve lelki igényei és viszonylag hosszú ideig eléldegél. Kevesen tudják de egy nyuszi várható életkora jó tartási körülmények mellett akár 10-12 év is lehet!

Tehát aki húsvéti nyuszit szeretne vásárolni, az első lépésben gondolja át, hogy képes-e megfelelni a következő néhány alapvető de fontos kritériumoknak.

húsvéti_nyuszi
Húsvéti nyuszi

Talán a legfontosabb, hogy nem lehet tárgyként kezelni! A nyúl egy társaságkedvelő élőlény akivel bizony foglalkozni kell! Egy nyuszi sok szeretetet tud adni viszont ez cserében neki is kijár! Aki nem gondolkodik hosszú távra, az jobb ha nem vesz nyulat! Átlagban elmondható, hogy 6-8 éves korral minimum kalkulálnunk kell.

Mindezeken felül a tartásnak a fentiek mellett anyagi vonzata is van. Mivel nemcsak a húsvéti ünnepek alatt kell gondoskodni egy nyusziról, hanem viszonylag hosszú élete végéig, így a megfelelő táplálék mellett őt is megilleti a rendszeres orvosi vizsgálat és szükség szerint az ellátás pl. oltás. Viszont az is igaz, hogy egy kutya vagy macska tartási költségeinél lényegesen kedvezőbbek a tápok árai.

Ha gyermekünket élő állattal szeretnénk meglepni Húsvét alkalmából, de nem szeretnénk hosszú távon tartani, akkor a legjobb megoldás ha bérbe veszünk egyet és amikor a gyermek megunja visszavisszük oda ahonnét hoztuk.

Húsvéti nyuszi
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük