fogaszati kezelés

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy rendszeresen eljárjunk bizonyos szűrővizsgálatokra. Nincs ez máshogy a fogászati ellenőrzésekkel sem. Ahhoz, hogy fogainkat is épségben tudhatjuk, bizonyos időközönként célszerű ellátogatnunk a fogorvoshoz, hogy ellenőrizze a fogaink állapotát. A szűrésekkel rengeteg problémát elkerülhetünk, ráadásul, ha időben felfedezésre kerül valami elváltozás, lényegesen nagyobb esély van a gyógyulásra, illetve a kezelések hatékonyságára. Nem csak a fogak egészsége lényeges, ilyenkor a fogíny állapotát is szemügyre veszi a szakorvos.

A fogainkat rendszeresen ápolnunk kell, tehát napjában többször, lehetőleg minden étkezés után mossunk fogat. Az ételek, amiket fogyasztunk, az italok, amiket iszunk, mind nagy szerepet játszanak abban, hogy milyen állapotban lesznek a fogaink, sokat ront a helyzeten, ha dohányzunk vagy többször fogyasztunk alkoholt.

Mi történik a fogászati szűréseken?

Egy része abból áll a fogászati szűréseknek, hogy az orvos kiszűrje a szuvas fogakat. A fogíny állapotán kívül, a fejet és a nyakat is megvizsgálja, ellenőrzi, hogy nincs-e valamilyen elváltozás. A cukorbetegségre, vitaminhiányra is lehetnek árulkodó jelek a szájüregben, amit szintén könnyen fel tud fedezni a fogorvos. Az alsó állkapocs mozgását is ellenőrzi a szűrések folyamán, de van, hogy a harapást is. Ezután következik a fogak megtisztítása, majd javaslatokat is kapunk a fogak ápolásával kapcsolatban is és felhívja a figyelmünket ennek a fontosságára.

Amennyiben szükséges eltávolítja a foglepedéket, fogkövet, illetve megszünteti az elszíneződéseket. A fogínyszövetet irritálhatja az el nem távolított lepedék, ugyanis megkeményedhet a fog felszínén, ez pedig előidézheti a fogak megbetegedését, romlását. Az esetek többségében röntgenre is sor kerül, így még részletesebb képet kaphatunk a fogak állapotáról, a VIP fogröntgen ebben kiváló segítséget nyújt. Tehát évente egyszer okvetlen fontos részt vennünk egy alapos fogászati rutinvizsgálaton. Buzdítsuk erre családtagjainkat, barátainkat is, hiszen az egészségünk megőrzése a legfontosabb.

Éves fogászati szűrővizsgálat fontossága
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük