Az egyedi falmatricák egyre népszerűbbek otthoni és intézményi környezetben egyaránt. Legyen szó a családi fészek bizonyos falfelületeiről, egy vállalkozás irodájának enteriőrjéről, hotelek belső tereiről, vagy bármilyen falról, a falmatrica megfizethető és tartós megoldást jelent a dekorációhoz. Népszerűsége abban rejlik, hogy a ma elérhető gyártástechnológiáknak köszönhetően már olcsón elő lehet állítani. A felragasztásuk nem igényel különösebb eszközt, csupán türelemre és megfelelő kézügyességre van szükség.

Az egyedi falmatricát jellemzően vinyl műanyagra nyomtatják, majd vágógéppel szabdalják. Grafikáját tekintve lehet egyszerű egyszínű, vagy akár komplett kép is a felületén. Méretüket tekintve léteznek egészen apró, pár motívumból, vagy szóból álló példányok, és egész falakat beborító változatok is, és formájukat tekintve is csak a képzelet szab határt.

A legtöbb falmatrica ugyan hosszú éveken át a helyén marad, de visszaszedés esetén érdemes azzal számolni, hogy el fog szakadni. Ezeket ugyanis nem arra tervezték, hogy többször felhasználhatóak legyenek, hanem arra, hogyha felkerültek a helyükre, úgy ott is maradjanak.

Mennyire tartós egy falmatrica?

Tartóssága attól függ, hogy rendeltetésszerűen van-e használva. Ez azt jelenti, hogy megfelelő páratartalom mellett és fizikai behatásoktól megkímélve a falmatrica hosszú éveken át tökéletesen ellátja a feladatát. Vannak azonban már olyan megoldások is, amelyeket kifejezetten vizes helyiségekbe gyártanak. Ezeknél természetesen a pára, vagy a fröccsenő víz sem okoz különösebb gondot.

Habár a vinyl műanyag extrém karcálló, könnyű a felületét tisztán tartani és ellenáll a fizikai behatásoknak, azért kültérre kevésbé jelent jó megoldást, mivel sokkal nagyobb és erősebb igénybevételnek lenne kitéve.

Mit jelent az, hogy egy falmatrica egyedi?

Súlyos tévhit kering a köznyelvben arról, hogy mit is jelent az egyedi falmatrica kifejezése. A legtöbb gyártó előre kitalál különböző mintákat, és ezeket úgynevezett tekercses formában értékesíti. Ez azt jelenti, hogy az olyan üzletekben, ahol ilyen megoldások kaphatóak, bizonyos minták közül lehet csak választani.

Ezzel szemben léteznek olyan nyomdák, amelyek teljes mértékben a megrendelő igényeit valósítják meg, és ténylegesen egyedi falmatricákat készítenek. Ilyenkor csak a képzelet és a pénztárca szab határt abban, hogy mi valósuljon meg. Egy családi fotó, esetleg számunkra fontos motívumok, állatok, kifejezések, vagy bármi egyéb felkerülhet a matricára, hogy végül egy olyan környezet alakuljon ki, ahol igazán jól érezzük magunkat.

Mennyire tartós egy falmatrica?
Értékelés:

Post navigation