GyerekszobaAmennyiben nem egy gyerkőc fog lakni a helyiségben, igyekezzünk a testvéreknek egy-egy külön részt biztosítani, ahova elvonulhat, ami csak az övé. A szoba közepén érdemes egy nagyobb teret hagyni a közös játékra. Akár egy, akár több gyerek számára rendezzük be a szobát, figyeljünk arra, hogy ez egy több funkciós helyiség lesz. A gyerek itt játszani, tanulni, pihenni, aludni fog. A berendezésnél tartsuk szem előtt a biztonságot, otthonosságot, nyugalmat és különböző ergonómiai szempontokat. Szeressen gyerekünk a szobájában lenni!

Első mozzanatként vonjuk be a szoba berendezésébe, a gyerekbútorok kiválasztásába, – korának megfelelő irányítással. Már két éves kor körül képes egy gyerek az önálló vélemény kifejezésére. Ne felejtsük el, hogy a kicsik elsősorban csúsznak-másznak, ugrálnak.
Érdemes élvédővel ellátott gyerekbútort választani, így megelőzhető a komolyabb sérülés.

A gyerekbútor kiválasztásánál figyeljünk azok méreteire. Egy – a kicsi szempontjából – hatalmas szekrénysor akár félelmetes, nyomasztó is lehet. Válasszunk olyan gyerekbútort, melynek méretén kívül a színe is megfelelő egy vidám gyerekszobába, valamint ne feledkezzünk meg arról sem, hogy könnyen tisztítható legyen. A bőr ülőgarnitúra is rizikós választás Harmonizáló színekkel már korán lehet a gyerekek ízlését formálni, esztétikai érzéküket alakítani. Az apróságok szeretnek rendezkedni, ezért jó, ha néhány gyerekbútor vagy kiegészítő könnyen mozgatható, kisméretű. Egy gyerekszobában soha sincs elegendő rakodóhely, pedig meg kellene tanulnia a kicsinek a rendrakást is.

Azok a gyerekbútorok, melyek szekrényből és fiókos részből is állnak, sokat segíthetnek a ruhák rendben tartásának elsajátításában. A nyitott polcokon a csemete látja is kedvenc játékait, könyveit,. – mi pedig közbe tudunk avatkozni egy nagyobb káosz kialakulásakor. Saját asztalra, íróasztalra már az ovisoknak is szükségük van. A gyurmázás, színezés, festés is tanulás. Az asztal és a szék kiválasztásánál figyeljünk a tartásjavító funkcióra is, gyerekünk helyes fejlődése érdekében.

Praktikus, jól használható, biztonságos gyerekbútorok nagy választékából rendezhetjük be azt a szobát, melyben gyermekünk saját birodalmában otthonosan érezheti magát.

Gyerekbútor választás

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük