sótégla munka közben
sótégla munka közben

Merőben új konyhai sütési élményben lehet részünk, ha Himalája sóból készült sótéglán, vagy sütőcsempén sült ételeket készítünk magunknak illetve vendégeink számára. Ez utóbbiak esetében biztosra vehetjük, hogy számos bókot söpörhetünk be, amennyiben az elkészült finomságokat magán a sótéglán tálaljuk fel vendégeinknek.

Mi mindenre jó a sótégla?

A sótégla roppant nagy előnye a felhasználhatóságuk széles skálája. Süssünk tehát grillrácson, sütőben vagy serpenyőben mindenhol megállják a helyüket. Választhatunk kisebb vagy nagyobb méretű sótéglát is, ez utóbbi esetben akár a kerti grillező sütőlapjaként is használhatjuk. További praktikum szól mellettük, hogy a felhevített téglán nem csak húsokat de zöldségeinket is süthetünk vegetáriánus vendégeink számára.

Mivel a sótégla fizikai tulajdonsága, hogy roppant jól tartja a hőt, így a már elkészített ételeinket is melegen tarthatjuk velük és még a hús kiszáradástól sem kell tartanunk. A Himalája sóból készült sütőlap meggátolja a baktériumok kialakulását, ami nagyban megnöveli a rajta készült ételek tárolhatósági idejét.

Sütés előtt helyezzük a téglát a sütőbe és folyamatos, egyenletes lassú melegítéssel (úgy melegszik át, mint a régi öntöttvas edény) hevítsük a kívánt hőfokra, így a sótégla nem fog megrepedni.

A sütés végeztével elég az ételmaradékot gyengéden ledörzsölni. A művelethez használjunk nagyon kevés vizet, hiszen minél kevesebb víz éri a sótéglát, annál hosszabb ideig marad meg az élettartama. Ezt követően elég egy tiszta konyharuhára helyezni és megvárni még teljesen kiszárad.

Egészséges termékek széles választéka várja Önt a www.eletmodkosar.hu webáruház!

Sütés sótégla használatával

Post navigation