A házunk és a körülötte lévő területek megóvása érdekében számos dolgot kell tennünk, hiszen rengeteg olyan tényezőnek van kitéve, amely kárt okozhat. Egyik ilyen tényező lehet akár a csapadék is. Magyarországon jelentős mennyiségű csapadék hull, viszont az eloszlása nem egyenletes. Nagyon sok esetben előre nem meghatározható az, hogy mekkora mennyiségű eső fog lehullani. Az elmúlt években pedig megnőtt azoknak az időszakoknak a száma is, amikor hirtelen olyan nagy mennyiségű csapadék hullt, ami belvíz kialakulásához és az ingatlanok megkárosodásához is vezethet. Ezen kívül az épületeink elhelyezkedése befolyásolja a víz mennyiségének területi eloszlását is. Ezek az események is indokolják, hogy speciális eszközöket, módszereket is használjunk a csapadék kezelésére. Egyik ilyen lehetőség az esővíz szikkasztó.

Esővíz szikkasztás? Hogyan?

Az esővíz szikkasztáshoz a jelenleg használatos csatorna hálózatunk kiegészítésére van szükség. Ezt kifejezetten erre a célra kialakított felszerelésekkel érhetjük el.

Milyen eszközöket használhatunk az esővíz szikkasztáshoz?

esővíz gyűjtőAz esővíz szikkasztóknak több típusa is van. A csapadék mennyisége és elhelyezkedése alapján dönthetjük el azt, hogy melyiket érdemes használni. Ha egy meghatározott területen például egy garázsbejáróban, vagy egy a hagyományoknak megfelelő öreg ház melléképületeként felépített pincelejárójában összegyűlt csapadékot szeretnénk eltávolítani, akkor érdemes esővíz szikkasztó blokkot használni. Ha pedig egy sík területen, például az udvaron egyenletesen felgyülemlett csapadéktól szeretnénk megszabadulni, akkor érdemes az esővíz szikkasztó alagutat kiépítenünk. Ha pedig jövőbeni felhasználásra szeretnénk összeszedni az esővizet, akkor esővízgyűjtő tartályra lesz szükségünk.

Mire érdemes figyelni az esővíz szikkasztók kiépítése előtt?

Az esővíz szikkasztók több alkotó elemből álló összetett termékek ezen kívül az ingatlanok sajátosságainak is fontos szerepe van abban, hogy melyik típust válasszunk, ezért érdemes a kiépítéséhez minden esetben olyan partnert keresni, aki a telepítés előtt helyszíni szemlét is tart.

Mikor szükséges az esővíz szikkasztó?
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük