A macskák szeretett házi kedvencek, akik nagyon hálásak a törődésért és szeretetért, ugyanakkor nagyon makacs állatok, viszont rettentően okosak is, de a megfelelő módszerekkel könnyen nevelhetőek. Sokan nem szeretik, ha kint tartózkodnak a szabadban kis kedvenceik és inkább bent tartják őket a lakásban. A macskák rendkívül játékosak, imádnak a gazdikkal játszani, de bármilyen kis aprósággal egymaguk is elmókáznak, így érdemes néhány játékot is beszereznünk a számukra. A másik kedvenc tevékenységük a heverészsés, jellemzően örömmel veszik birtokba a magaslati helyeket, például polcokat vagy éppen a nappali központi elemét, a kanapét.

A cicák szőre is, mint minden más állaté, hullik, így az ülőgarnitúránk sem fogja megúszni, hogy szőr mentes maradjon, amennyiben hagyjuk, hogy szeretett házi kedvencünk rajta lustálkodjon. Ezen kívül kárt is könnyen tehet benne, például, ha nincs egy minőségi kaparófánk, ahol a karmait élesítheti, könnyen megeshet, hogy a kanapét szemeli ki áldozatául. Ezáltal a bútornak nem lesz hosszú az élettartama, ráadásul olyan bútordarabról van szó, ami nem éppen olcsó mulatság és évekig ki kellene szolgálnia egy családot.

Mit tehetünk ez ellen?

Ma már számtalan típusú macska fekhely közül válogathatunk, a gyártók évről-évre újabb trendeket dobnak piacra. Az ideális macska fekhely kiválasztásánál ügyeljünk az anyagára, vegyük figyelembe, hogy a cicák kedvelik a pihe-puha dolgokat, amelyek számunkra is finom tapintásúak. A cica fekhelyek hozzájárulnak az állat kényelmes és nyugodt pihenéséhez, főleg, ha olyan részen helyezzük el a lakásban, ahová egy kicsit el tudnak vonulni a világ zaja elől. Célszerű odú szerű fekhelyben is gondolkodnunk, hiszen szeretett négylábú pajtásaink ezeket meglehetősen kedvelik. A fekhelyet rendzeresen tisztítanunk szükséges, ami nem nehéz feladat, így a cicus mindig szívesen fog rajta heverészni. A gyártók többnyire adnak a fekhely mellé leírst, amelyben részletesen megadják a legegyszerűbb tisztítási módszer menetét.

A macska fekhely mellé szerezzünk be egy szállító boxot is, ami elengedhetetlen kellék, mivel ebben tudjuk szállítani különféle helyekre, például az állatorvoshoz, kozmetikába vagy éppen a nyaralásra.

Milyen előnyei vannak a macska fekhelyeknek?
Értékelés:

Post navigation