kutyafekhely

A kutyák szinte bárhol és bármikor álomra tudják hajtani a fejüket. A kiegyensúlyozott mindennapokhoz rengeteg pihenésre van szükségük, amit nem mindegy, hogy milyen fekvőhelyen töltenek el. Ahogy az embernek, úgy a kutyának is van olyan alvási pozíciója, amit jobban preferál a többinél. Kutyafekhely vásárlás előtt érdemes megfigyelni alvási szokásaikat, hogy nehogy mellé nyúljunk, és a legjobbat válasszuk, amelyben garantált a tökéletes pihenés, relaxáció. Kutyafekhelyekből rengeteg típus létezik, betérve egy boltba úgy fogjuk érezni, hogy lehetetlen kiválasztani a számára legideálisabbat. Éppen ezért fontos, hogy néhány szempontot átgondoljunk a könnyebb döntés érdekében.

kutyafekhely

Kerek, fánk alakú, ovális, szögletes, vagy kuckó? Melyiket válasszam?

A válasz nagyon egyszerű: olyan kutyafekhelyet kell választani, ami kutyánk minden igényét kielégíti. Fontos, hogy mennyi idős, milyen egészségügyi állapotban van, milyen a személyisége és, hogyan szeret sziesztázni. Nem utolsó sorban a saját igényeinket is tartsuk szem előtt, hogy a kiszemelt példány külsőre mennyire passzol a lakás kialakításához, illetve könnyen tisztítható-e.

Ahogy már említettük, meghatározó szempont az alvásának pozíciója. Inkább az a jellemző, hogy összegömbölyödve alszik-e, vagy elterülve, valamihez hozzábújva, esetleg falhoz kucorodva? Egyáltalán nem mindegy, hiszen ha inkább kinyújtózva, akkor jobb lesz neki a nagyméretű fekhely, de ha szeret valamihez odakuporodni, akkor inkább az a fajta, aminek puha támlája is van.

A megfelelő méretet úgy a legkönnyebb megállapítani, ha szundikálás közben megmérjük az ebet az orrától egészen a farkáig, és a kapott eredményhez még hozzáadunk 10-15 cm-t. Így garantált, hogy nem nyúlhatunk mellé az ágy átmérőjét illetően. Természetesen azt is számoljuk bele, hogy nőni fog-e még, vagy már nem. Ha még növésben van, mindenképp nagyobbra essen a választásunk.

Vastagabb szőrű négylábúaknak nyáron melegük van szinte az összes kutyafekhelyben, ezért javasolt olyannal meglepni őket, amelyek magasabban vannak, stabil lábakon állnak, hiszen így szellőzni fog az alulról szabadon áramló levegőnek köszönhetően.

Milyen anyagból legyen a fekhely?

Kulcsfontosságú az anyag kiválasztása is, mivel szerepük van a szagok, allergia, vagy éppen az inkontinencia kezelésében. A vízálló megkönnyíti dolgunkat, ha kölyökkutyáról, vagy inkontinenciában szenvedőről van szó, az illatosított anyagúak, például levendulásak, pedig eltüntetik a kellemetlen szagokat. Az allergiás ebeknél a töltőanyag a nem mindegy, ebben mindenképp kérjük ki az állatorvos véleményét is.

Az allateledelshop.hu webáruházban számos kutyafekhelyet megtalál!

Kutyafekhely vásárlása tudatosan, szempontokkal alátámasztva!

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük