Molnárkocsi típusok

A nehéz tárgyak, berendezések mozgatása és emelése soha nem volt egyszerű, inkább bonyolult folyamat, ráadásul könnyen meg is sérülhet az ember. Már az őskorban is próbáltak használni olyan szerkezeteket, amellyel megkönnyíthették kissé a munkálatokat. Napjainkban pedig már nem kell messzire menni ahhoz, hogy egyszerűbbé tegyük az efféle munkafolyamatokat. A technológia évről-évre egyre jobban fejlődik, aminek köszönhetően a szállítást segítő eszközök is korunknak megfelelően modernek, és funkciókban gazdagok, amelyek képesek nehézségek nélkül megemelni a kisebb méretű, de annál nehezebb berendezéseket is. Az 1900-as évek elején szabadalmaztatták először a molnárkocsikat, ezzel megkönnyítve a mindennapokat. Elmondható, hogy ezek a kocsik mai napig elengedhetetlen kellékei az anyagmozgatásnak, anyagszállításnak. Rengeteg típusban kifejlesztették már őket, szinte mindegyik más-más feladatra alkalmas.

Molnárkocsi típusok

Ismerje meg a legfontosabbakat!

Hagyományos, rekeszszállító molnárkocsi

A leggyakrabban használt molnárkocsik közé tartozik, szinte mindenki találkozott már ilyennel. Átlagosan 60-150 kilogramm közötti a teherbírása, tehát inkább a kisebb méretű, nehéz tárgyak mozgatására ideális, éppen ezért kiváló segítséget jelent az élelmiszeriparban, mezőgazdaságban, logisztikában, szerelőműhelyekben.

Lépcsőjáró molnárkocsi

Kevesebb területen alkalmazzák a hagyományossal ellentétben, ám még így is számos iparban találkozhatunk vele. Felépítését tekintve ugyanolyan, mint a rekeszszállító kocsi, kivéve a kerekeket, ugyanis ennek a fajta molnárkocsinak három kisebb kerék található az oldalára szerelve, amelynek köszönhetően fel-, és legördül a lépcsőfokokon a szerkezet. Így nem jelent gondot a tárgyak lépcsőn való mozgatása, ezért kiváló megoldás egy költöztetés során, illetve áruszállításkor.

Palackszállító molnárkocsi

A nevéből adódóan nem meglepő, hogy mire használják. Kialakítása alkalmas nagy mennyiségű palack szállítására, egyszerre akár 20-50 kilogrammra is. A szerelőműhelyekben is előnyös a megléte.

Összecsukható molnárkocsi

Lényegében ez egy hagyományosnak tekinthető molnárkocsi, azzal a plusz kiegészítéssel, hogy összecsukható. Pozitívuma ennek a funkciónak, hogy jóval helytakarékosabb társainál. Az összecsukhatóság jól jön, ha kamionról kell le-, és felpakolni, viszont nagyobb területen történő anyagszállítás során annyira nem lehet kihasználni.

Abroncsszállító molnárkocsi

Speciálisan, abroncsok számára kialakított szerkezet, amelyen egyszerre 6 abroncsot is mozgathatunk, és ezzel rengeteg időt megspórolhatunk. Egy ilyen kocsi semmiképp sem hiányozhat a szerelőműhelyekből.

Ha minőségi emelőszerkezetet szeretne vásárolni, az Emelőwebshop kínálatából nyugodtan válogathat, hiszen termékeik maximálisan megbízhatóak!

Milyen molnárkocsi típusokkal találkozhatunk?

Post navigation