A cukkinit nagyon sokan szeretjük. A leggyakrabban a zöld színű, hosszúkás alakút fogyasztjuk, de a sárga színű és gömb alakú cukkinit is sokan kedvelik. Mondhatjuk, hogy ez az egyik kedvenc zöldségfélénk, hiszen rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető és finomabbnál finomabb ételek főzhetőek meg belőle. Fogyaszthatjuk grillezve, rántva, töltve, paprikásként vagy akár fasírozottként is. De nem csak mi magyarok szeretjük a cukkinit, hanem az olaszok is. Ők azok, akik a zöldség gyönyörű színű virágjaiból is fantasztikus finomságokat készítenek.
cukkini

Mire figyelj, ha cukkini virágból készítesz ételt?

A cukkinivirág egy rendkívül sérülékeny alapanyag. Mint minden virágnak, a cukkininek is vékony és könnyen elszakadó szirmai vannak, amelyekből az ételek elkészítése előtt általában el kell távolítani a bibét. Ezen kívül a cukkini virágot azonnal érdemes feldolgoznod, hiszen nagyon gyorsan, akár már egyetlen nap alatt is tönkre mehet.

Milyen ételeket készíthetsz el otthon te is a cukkini virágból?

A cukkini virágot legtöbbször töltik vagy kirántják.

Kezdjük akkor egy töltött cukkini recepttel. Hozzávalók két adaghoz: 8 db. bébi cukkini és 8 db. cukkinivirág egy kis olíva olaj. A töltelékhez pedig szükség lesz 10 dkg ricotta, 2,5 dkg parmezán sajtra, valamint egy csapott evőkanál finomra vágott bazsalikomra és mentára, valamennyi citromhéjra, sóra, borsra is. A töltött cukkinit gyorsan elkészítheted. Először is óvatosan és alaposan mosd meg a cukkiniket, majd szedd ki a virágból a bibéket. Ezután a töltelék hozzávalóit alaposan keverd össze, majd tedd egy habzsákba és töltsd bele a cukkinivirágba. Ha ezzel megvagy, akkor zárd össze a virágokat és locsold meg olíva olajjal a cukkinit, majd süsd meg a sütőben.

A másik kedvelt étel a sörtésztában forgatott cukkinivirág. Ha szeretnéd elkészíteni ezt az ételt, akkor nincs is másra szükséged, mint 10 db cukkinivirágra, másfél dl sörre, 10 dkg finomlisztre, egy tojásra némi sóra és borsra, valamint 2 dl. olajra. A sót, lisztet, tojást,a sört és a fűszereket alaposan keverd össze egy tálba, majd a masszába forgasd meg a cukkini virágokat, végül pedig forró olajban süsd ki.

Cukkini virág receptek! Töltsük? Vagy rántsuk?

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük