A nagyvállalatok életét számos tényező befolyásolja. A piacok igényei, a munkavállalók értékei, valamint az informatika által adott folyamatosan megjelenő lehetőségek is, hogy csak néhányat említsünk. Az eredményességért azonban mindig tenni kell, ezért szükség van a nagyvállalati innováció használatára is.

nagyvállalati innováció

Hogyan élhet ezekkel a nagyvállalati innováció lehetőségekkel?

Az innováció kiaknázására számos lehetőség van. A nagyvállalatok a saját hatáskörükben kialakíthatnak és fenntarthatnak egy szervezeti egységet, amely a cég profiljához tartozó innovációs lehetőségek feltérképezésével és kihasználásával foglalkozik. Az innováció azonban összetett, időigényes és rendkívül költséges feladat, ezért kevés olyan cég van, amely ezt a lehetőséget választja. Ma már azonban vannak olyan úgynevezett start up vállalkozások, amelyek elsődleges célja az egyes nagyvállalatok igényeinek legjobban megfelelő innovációs lehetőségek kidolgozása.

Mire figyeljen, ha start up céget keres?

Az innovációra az interdiszciplinaritás jellemző, ezért fontos, hogy olyan partnert találjon, aki a nagyvállalat számára szükséges tudományterületeken jelentős tapasztalattal és tudással rendelkezik. Mindenképpen szükség lesz marketing tudásra, kreativitásra, és persze nélkülözhetetlenek a nemzetközi jogi ismeretek és az informatika is. Ezen kívül pedig a vállalat fő tevékenységéhez kapcsolódó ismeretekre is szükség van.

Milyen területeken lehet szüksége a nagyvállalatoknak az innovációra?

Ma már elmondhatjuk, hogy az innováció az élet minden területén jelen van, ezért a nagyvállalatok minden tevékenységét érintheti. Az innovációs eljárások alkalmazásával kiváló eredményekre számíthat többek között az új termék bevezetésekor, új technológia használatakor, szervezeti egységek átszervezésekor, piacok bővítésekor, vagy minőségbiztosítási rendszer bevezetésekor is. De az innováció nagy segítéségére lehet a nagyvállalatoknál előforduló egyes rendszer hibák kijavításában is.

Nagyvállalati innováció lehetőségek

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük