Minőségirányítási rendszerekl

Mitől lesz több cégünk, ha alkalmazza a minőségbiztosítási rendszereket? Partnereink kedvezőbben ítélnek majd meg minket, nagyobb bizalommal fordulnak hozzánk vevőink, cégünk piaci megítélése is jelentősen javul, és a pályázatok elbírálásakor is pozitívumként veszik figyelembe az ilyen tanúsítványokat.

Mi is az a minőségbiztosítás, és melyiket válasszam?

Minden cégnek először döntést kell hoznia, hogy melyik minősítési rendszert szeretné bevezetni ( ISO 9001 minőségirányítási rendszer, ISO 14001, HACCP, stb.. ), majd azt is el kell határoznia, hogy a rendszer kiépítésének folyamatait cégen belül, önállóan végzik-e el, vagy külső céget vonnak be a felkészülési, illetve tanácsadási munkálatokhoz.

Vállalkozásoknál a legelterjedtebb módszer, hogy valamely külső tanácsadó céggel, felkészítő szervvel vezényeltetik le a bevezetéseket. Egy minőségirányítási rendszer kialakításához szükséges felkészülési idő általában a cég méretétől függ, de 6–18 hónap alatt megvalósítható. Ez az idő több tényezőtől függ, úgy, mint pl., hogy a cég tevékenységeinek számától, a létszámtól, a telephelyek számától. A minőségirányítási bevezetést egy teljes vállalatátvilágítás előzi meg, ennek során a kezdő állapotokat és a kitűzött célt vizsgálják meg, és Ez alapján kalkulálják ki a rendszer fejlesztésének költségeit. A minőségbiztosítási rendszer kiépítése után kerülhet sor a tanúsításra.

A Sikeres tanúsítással Cégünk feljebb lép egy szintet a bizalmi létrán, így a cég értéke is rengeteget növekedik.

Minőségbiztosítás, és az ilyen rendszerek előnyei
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük