A járványhelyzet miatt napjainkban megnövekedett az otthoni munkavégzések száma, ami több szempontból is előnyös a dolgozók számára. Többek között meg lehet spórolni az utazási időt és ezt hasznosabb teendőkre fordítani, ráadásul a készülődéssel sem kell foglalkoznia a munkavállalóknak. Ugyanakkor hátránya is van az egésznek, az egyik, hogy nincs közösségben az illető, így gyengülhet a csapatszellem, a másik pedig, hogy hajlamos lehet az ember ellustulni. A mozgás hiánya viszont káros hatással van az egészségünkre nézve, arról nem beszélve, hogy az elhízás veszélye is fennáll. A túlsúlyos emberek hamarabb kaphatnak el bizonyos megbetegedéseket, mint például a cukorbetegséget, de a magas vérnyomás és  más egyéb probléma is fenyegeti őket.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük az efféle gondokat?

A home office ideje alatt fontos, hogy figyeljünk oda a táplálkozásra és természetesen a rendszeres testmozgásra. Lehetőleg együnk egészséges élelmiszereket, fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a cukros dolgokat és magas szénhidráttartalmú termékeket.

A rendszeres mozgásnak szintén nagy a szerepe, heti minimum 3 alkalommal érdemes beiktatni valamilyen mozgásformát, de akár napi fél órát is mozoghatunk. Lényeges szempont, hogy megtaláljuk azt az ezdés típust, amit nem kényszerből, hanem szeretettel és élvezettel űzünk. Ennek okán javasolt többfélét is kipróbálnunk és a későbbiekben azt sportolni állandó jelleggel, ami igazán elnyerte a tetszésünket. Lejárhatunk akár edzőterembe is, ahol részt vehetünk csoportos edzséseken is, a közösség sokakat motiválni szokott. Felbérelhetünk egy személyi ezdőt is, aki kizárólag csak velünk foglalkozik, ennek óriási előnye, hogy a mozgásforma teljes mértékben személyre szabható.

Amennyiben az edzést otthonunkban szeretnénk végezni, arra is rendelkezésre állnak kiváló megoldások. Ma már például számtalan olyan fitnesz berendezés kapható, amelyek alkalmas a feladatra és funkciókban is gazdagok. A Technogym berendezései például nem csak a mozgás élményét nyújtják, hanem még megjelenésükben is hozzájárulnak otthonunk kialakításához, legyen szó bármilyen stílusú környezetről. Válasszunk akár egy remek futópadot vagy szobabiciklit, garantált, hogy a Technogym termékeiben nem fogunk csalódni.

Home office alatt is fontos szerepe van a testmozgásnak
Értékelés:

Post navigation