egészséges és szép fogak

Fogápolás velejárója a rendszeres fogorvosi vizsgálat.Az épp fogak mindenki számára fontosak, hiszen nem csak esztétikai megjelenésünket befolyásolják, de a tápanyagok emésztéshez történő előkészítésben is nagy szerepet játszanak. Az egészséges és ápolt fogazat nem csak szép, de még jó közérzetet is biztosít. Ezzel szemben az elhanyagolt fogak a legszebb mosolyt is elronthatják és kellemetlen szájszagot okozhatnak. Ezért a mindennapok során szükség van a megfelelő tisztításukra és a fogorvost is érdemes rendszeres időközönként legalább évente két alkalommal felkeresni. A kontroll vizsgálatok során feltárt esetleges kezdődő problémák így könnyebben orvosolhatók. A rendszeres száj- és fogápolás segíthet, hogy elkerüljük fogaink elvesztését, kiküszöböljünk fájdalmas ínybetegségeket, és más fogászati problémákat.

Íme néhány fogápolási ötlet fogaink megóvásához:

– ne dohányozzunk
– mossunk fogat naponta legalább kétszer (lehetőleg étkezés után)
– öblögessünk naponta többször is (kiváló készítmények kaphatók melyek nem csak a szájszag ellen védenek, de a szuvasodás kialakulását is gátolják)
– használjunk fogselymet
– járjunk rendszeresen kontrollra

Amikor már csak a fogorvos segíthet…

Sajnos az alapos fogápolás és gondoskodás ellenére is kialakulhatnak különböző egészségügyi problémák. Ilyenkor a rendkívüli fájdalmak megszüntetése érdekében gyorsan kell szakértő fogorvoshoz fordulni. A Dent-A-Lux fogorvosi szalon Kecskeméten elérhető árakkal és prémium kategóriás szolgáltatásokkal várja a pácienseket. A kezelések a legtöbb esetben fájdalommentesek és rövid ideig tartanak. Első lépés az állapot felmérése, majd ezt követi a diagnózis felállítása és a kezelés folyamatának megbeszélése valamint az időpont egyeztetés. A rendelő megalkotója és  vezető fogorvosa Dr. Kőhalmi Tamás az egészségügyi problémák kezelése mellett esztétikai jellegű beavatkozásokat is végez. Így a rágó funkciókat tökéletesen betöltő fogak mellett hófehéren ragyogó, bájos mosoly is elérhető. A páciensek megszabadulhatnak az elszíneződésektől és újra felhőtlenül és örömmel nevethetnek. Ehhez szükség lehet fogbeültetésre is, amelyhez kifogástalan minőségű implantátumot használnak. Az elbűvölő mosoly megerősítheti az önbizalmat is és akár egy jobb munka elérése sem marad csupán álom! A megjelenésnek ugyanis fontos szerepe van a mindennapokban.

Néhány táplálkozási tipp ami segít megőrizni tökéletes mosolyunkat:

– kerüljük a magas cukortartalmú élelmiszereket (pl. szénsavas üdítőket)
– kerüljük a puha és ragadós ételeket (a fogakba ragadva kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok számára)
– fogyasszunk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt
– kerüljük a két étkezés közötti nassolást (legjobb ha a főétkezéssel együtt fogyasztjuk a desszertet ugyanis ilyenkor megnő a nyáltermelődés, ami elősegíti a savas hatás semlegesítését)
– fogyasszunk teljes kiőrlésű kenyeret és alacsony cukor- és zsírtartalmú ételeket

Ne feledje, a tudatos fogápolással hosszú időre bebiztosíthatja szikrázó mosolyát és nyugodt szívvel mehet fogorvosához kontrollvizsgálatra!

Fogápolás – az egészséges fogak nyomában

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük