Elérkezett a tavasz, és lehet, hogy már te is egyre jobban vágysz a szabad levegőre. Hívogat a napfény és szeretnél kint a szabad levegőn mozogni, feltöltődni. Futni, vagy biciklizni. Persze a változékony sokszor csapadékos időjárás miatt ezt nem teheted meg nap mind nap. De, erre a helyzetre is van megoldás. Sportolhatsz otthon is. A kipróbált és jól bevált öltözékeden kívül, csupán egy spinning kerékpárra lesz szükséged.

Miért válasszam pont a spinning kerékpárt?

spinning_kerékpárA spinning egy ideális edzés forma mindenki számára. Nem számít, hogy férfi vagy-e, vagy nő, az sem számít, hogy hány éves vagy. És az erőnlétednek sincs meghatározó szerepe. Kipróbálhatod akkor is, ha fitt vagy, de spinningezhetsz akkor is, ha az elmúlt néhány hónapban elhanyagoltad a mozgást. Sőt a spinning kerékpározásnak van még egy előnye. Megkíméli a térdet és az ízületeket is. Talán még egyszer Magyarország is felkerül erre a listára.

Mire figyeljek, ha úgy döntök, hogy spinning kerékpárt vásárolok?

A spinning edzés során a fenekedet és a lábaidat fogod erősíteni, ezért fontos, hogy stabil tartást biztosítson a bicikli. Ha szeretnéd a testedet biztonságban tudni, akkor a pedálhoz kell rögzíteni a lábadat. Ezen kívül a magasságodra is gondolj. Fontos, hogy a spinning kerékpár ülése megfelelő távolságra legyen a pedáltól. Ezért állítható magasságú biciklit válassz. De gondolj a felső testedre is. Az is lényeges, hogy a karod és a mellkasod is komfortosan tartsd az edzés ideje alatt. Ehhez pedig szükség van a kormány magasságának az állíthatóságára is. A biztonságos edzéshez hozzá tartozik még az erőnléted is. Ha hosszú időn keresztül, kitartóan szeretnél edzeni, akkor válassz olyan spinning kerékpárt, amelyik különböző fokozatokba állítható, így mindig az egyéni állapotodnak megfelelően, a folyamatosan változó erőnléted alapján határozhatod meg a terhelhetőségedet.

Tudtad, hogy a kerékpározás csak úgy mint a futás segít leküzdeni a tavaszi fáradtságot?

Spinning kerékpár

Post navigation