Maca gyökér

Maca gyökér mint természetes megoldás. És hogy miért? Sajnos a zöldségek és a gyümölcsök ma már jóval kevesebb vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak mint néhány évtizeddel korábban. Így szervezetünk egészséges működéséhez folyamatosan szükségünk van valamilyen táplálék kiegészítő készítmény használatára. Azonban ennek kiküszöbölésére van megoldás!

Mi az a maca gyökér?

Maca gyökér
Maca gyökér

A maca gyökér Dél – Amerikában az Andok hegységben 4000 méternél magasabban fekvő területeken őshonos. Alakja hasonlít a retekhez. Már több ezer évvel ezelőtt is fogyasztották. Használták gyógyszerként, a termékenység fokozására, és férfiak is fogyasztották mielőtt harcba indultak. Ma már a világ számos országába eljuttatják, leggyakrabban valamilyen por formájában.

Nekünk Európában élőknek milyen esetekben érdemes maca gyökeret fogyasztanunk?

A maca gyökeret fogyaszthatod akár napi szinten is immunerősítő hatása van, hiszen ez a növény rendkívül gazdag vitaminokban valamint nyomelemekben is. Bőven tartalmaz B, C és D vitamint, de nagyon sok vas, magnézium, cink, foszfor és szelén is megtalálható benne. Szóval, ha pont most szeretnéd lecserélni a táplálék kiegészítődet, akkor kiváló választás lehet a maca gyökér. Van néhány olyan konkrét élethelyzet is, amikor érdemes maca gyökeret fogyasztani.

Milyen speciális esetekben fogyassz maca gyökeret?

  • Ha rendszeresen sportolsz és szeretnéd megnövelni a terhelhetőségedet és az állóképességedet, akkor szedd ezt a port, hiszen rendkívüli energia fokozó hatása is van;
  • ha menstruációs problémáid vannak, akkor fogyassz maca gyökeret, hiszen jelentősen csökkentheti a görcsöt és szabályozhatja a felborult ciklust is;
  • ha egyéb hormonális problémád van, akkor is számíthatsz a kiegyensúlyozó hatására;
  • ha nagyon fáradt vagy és hajlamod van a lehangolódásra, akkor a közérzeted javításában is segíthet.

Az egészséges táplálkozás híveinek figyelmébe ajánljuk az olíva olajat és annak jótékony hatásait.

Maca gyökér, a természetes
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.