A gerincünk, a tartásunk és a mozgás alapja a kiegyensúlyozott életünknek, ez azonban sajnos nem mindenki számára adott, illetve előfordulhatnak olyan események és időszakok, amelyek következtében különböző betegségek alakulnak ki. A gerinc, illetve a mozgásszervek sérülései lehetnek születési rendellenességek, de kialakulhatnak baleset, hanyag testtartás, rossz matracon való alvás, és foglalkozási ártalom következtében is. Azonban a gerincünk és a mozgás szerveink egészségi állapota megőrizhető, a betegségek kialakulása megelőzhető. Számos kellemes kikapcsolódást is biztosító lehetőség közül választhatunk. Ilyenek a vízi sportok, és a masszázs is. Ha ezek a lehetőségek nem vezetnek eredményre, vagy már kialakult valamilyen súlyos betegség, akkor szakértők által összeállított mozgás formára a gyógytornára van szükség.

Mi a gyógytorna?

Gyógytorna
Speciális gyógytorna

A gyógytorna egy olyan módszer, amely számos célra használható. Kiválóan alkalmas az izomerő növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a mozgás szervi betegségek okának megszüntetésére és olyan súlyos betegségek tüneteinek az enyhítésére is, mint a porckorong sérv. A gyógytorna több évszázados múltra tekint vissza alapját jelentik a jóga és a küzdősportok. A folyamatos fejlődésnek az újabb és újabb módszereknek köszönhetően ma már elmondható, hogy szinte mindenki számára biztosít valamilyen egészségmegőrzési, vagy fájdalom csökkentési lehetőséget.

Hogyan lehet eredményes a gyógytorna?

A gyógytorna egy terápiás módszer, amely hosszú ideig tartó, az egyedi testfelépítés alapján, a szakértők által összeállított, és elsajátított gyakorlatok rendszeres végrehajtásával, a terhelés folyamatos növelésével érhető el. A páciens állapotának alapos felmérése, a panaszainak a megismerése után határozható meg az, hogy mely módszer, illetve módszerek együttes használata javíthat a kialakult helyzeten, ezért célszerű olyan szakértőhöz fordulni, aki rendelkezik a legjobban elterjedt módszerek, Schrott terápia, Mckenzie torna, Pnf technika, jóga és a pilates gyakorlatok alkalmazásához szükséges képzettséggel és tapasztalattal is.

Gyógytorna
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.