A mobilház megoldások Magyarországon is egyre népszerűbbek. Olcsóak, gyorsan elkészülnek, összkomfortosak, bárhova elvihetőek és számos célra használhatóak. A megfelelő hőmérséklet kialakításáért azonban az időjárás sajátosságai miatt, a mobilházakban is folyamatosan tenni kell. Nyáron a rekkenő hőség miatt a levegő hűtésére az év több időszakában pedig a felmelegítésére van szükség.

Milyen fűtőrendszerek alkalmazhatóak egy mobilház kifűtésére?

A mobil házakban, a jelenleg használt ingatlanokhoz hasonlóan központilag szabályozott gáz és elektromos fűtőrendszerek is kiépíthetőek, illetve lehetőség van mindkét fűtőrendszer együttes alkalmazására is. Padlófűtés, illetve elektromos kandallók és konvektorok is kiépíthetőek, így nemcsak ideális hőmérsékletet, hanem kellemes hangulatot is teremthetünk.

Akkor milyen fűtőrendszerrel felszerelt mobilházat válasszak?

Mobilház
Mobilház

Az elektromos és gáz fűtőrendszerek között legnagyobb eltérést a kialakítás és az üzemeltetés költségei jelentik. Emellett fontos szerepe van a karban tartási feladatoknak is.
A mobilházakban a gáz fűtő rendszerek viszonylag drágán építhetőek ki, azonban kedvezőbb díjszabások mellett üzemeltethetőek, ugyanakkor rendszeres időközönként gondoskodni kell a szakszerű tisztításról, karban tartásról. Az elektromos fűtőrendszerek kedvező áron építhetőek ki, és akár évtizedekig is zavartalanul használhatóak javítási munkák végrehajtása nélkül, ugyanakkor az üzemeltetés költsége magas.

Azonban jó ha tudjuk, hogy a fűtőrendszerek működésével összefüggő költségek a megfelelő szigeteléssel jelentős mértékben csökkenthetőek. Fontos szerepe van a nyílászáróknak. A mobilházakra célszerű dupla üveges műanyag ablakokat választani, valamint minden oldalukat és a tetejüket is megfelelő vastagságú szigetelő réteggel ellátni. Kiváló eredmények érhetőek el a pur habbal, ami nem csak a felmelegített levegő kiáramlását akadályozza meg, hanem a nyári forróságot is távol tartja.

Ha már a fűtés hűtés szóba került jó ha nem feledkezünk meg a megfelelő páratartalomról sem ami szintén fontos tényező lehet az egészségünk szempontjából, így erre is érdemes kellő figyelmet fordítani.

Mobilház: kényelem és komfort
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük