egészség

Azoknál a munkavállalóknál, akik az egészségre veszélyes körülményeknek vannak kitéve a munkahelyükön különösen fontos, hogy rendszeresen felmérésre kerüljön az egészségi állapotuk. Ez a munkavállalónak és a munkáltatónak is közös érdeke, hiszen a kiváló egészségi állapot nem csupán szükséges feltétele a munka elvégzésének, de pozitívan hat a közérzetre, motiváló hatású, ami a teljesítmény növekedéséhez vezet.

Mit takar pontosan a foglalkozás egészségügyi vizsgálat, és milyen betegségek ellen jó?

A betegségmegelőzés legfontosabb lépése az árulkodó jelek idejében való felismerése, melyeket szakszerű és alapos vizsgálatokkal lehet észrevenni. Különösen fontos ez abban az esetben, amikor például valamilyen genetikailag örökletes betegségre korábban már fény derült a rokonságban, vagy korábban már diagnosztizáltak szövődményekkel járható rendellenességeket.

foglalkozás egészségügyi vizsgálatA másik fontos rizikófaktor pedig a munkavégzés környezetéből érkező, potenciálisan káros behatások, például sugárzás, veszélyes, egészségre ártalmas vegyi anyagok vagy éppen a munkával járó nehéz fizikai megterhelés, ami például roncsolja a porcokat, vagy a szellemi.

Ezeknek a faktoroknak a vizsgálata nem csupán a munkáltató és a munkavállaló számára jól felfogható érdek, de törvényi kötelezettség, így a foglalkozás egészségügyi vizsgálat elmaradása akár büntetést is vonhat maga után.

Amennyiben többet szeretne megtudni a foglalkozás egészségügyi vizsgálat menetéről, mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot egy megbízható szakorvossal, aki részletes tájékoztatást tud adni önnek.

A szakszerű vizsgálat mindenkinek az érdeke, fordítsunk kellő figyelmet rá.

Egészséges munkaerő – munkahelyi betegségek megelőzése orvosi vizsgálattal

Post navigation