Az idei év igazi kuriózumokat tartogat a divatban. Szemmel láthatóan egy furcsa időutazás küszöbén állunk, amikor a régi kor motívumai visszaköszönnek a mai fiatalokra jellemző lendületet képviselő praktikummal és minimalista megközelítéssel. E kettősség fogja meghatározni az idei év viseletét, legyen szó ruhákról, vagy kiegészítőkről.

Egyre nagyobb teret hódítanak azok a tartozékok – mint például a táskák, karórák, ékszerek -, amelyek az önkifejezés legfőbb eszközévé válnak. Míg néhány éve a különböző normák és társadalmi skatulyák jellemezték küllemünket, addig mostanra az extrém és a különlegesre való törekvés határozza meg a divatirányzatokat.

divat

Mindez túlzásoktól mentesen történik, mindössze egy-egy szemmel látható stílusjegyben testesül meg. Bár a retro jegyében találkozhatunk extrém kiegészítőkkel, vagy ruhadarabokkal, de ezek ereje éppen abban rejlik, hogy az alapvetően szolid öltözködést hivatottak meghökkentő módon feldobni. Éppen ezért terjedt el az utóbbi néhány évben az úgynevezett favágó szakáll, vagy a szemmel is jól látható tetoválások, vagy piercingek.

A kellékekben is bőségesen megtalálhatjuk a stílusunkhoz leginkább passzolót. Elég csak a különböző textúrákat kevernünk és máris létrehozhatjuk a saját dizájnunkat. A vidám, meleg színeket kombinálva feldobhatjuk a szürke hétköznapokat. Ha pedig valami igazán extrémre vágyunk, akkor a vörös árnyalatú smukkokkal minden helyzetben kiemelkedhetünk a tömegből.

A retro szerelmeseinek örömteli hír, hogy idén újra előtérbe kerülnek a nagyobb ékszerek és kiegészítők, amelyeket akár bátrabb színekben is választhatunk. A női sötétkék táskáktól kezdve az óriási férfi karkötőig bezárólag garantáltan megtaláljuk azt az apró, ám annál jelentősebb darabot, amellyel ki tudjuk fejezni önmagunkat.

A megfelelő arányok megtalálása azonban kiemelten fontossá válik a választott ruha és a kiegészítők között: ha merészebb viseletet választunk, akkor érdemes hozzá szolidabb kellékeket párosítani, míg egy szendébb öltözethez nyugodtan hordhatunk extrém, sokkoló ékszereket, karórát és egyéb csecsebecséket.

A klasszikus és a formabontó találkozása

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük