Hazánkban ismét egyre népszerűbbek a tradicionális lakberendezési tárgyak és a hagyományos fűtőrendszerek is (a modernebb fűtési megoldásokról másik cikkünkben írtunk). Nagyon sok helyen fűtenek például valamilyen kályhával. Ebben a bejegyzésünkben is egy tradicionális fűtőberendezésről a bontott cserépkályháról írunk.

Mire figyeljen, ha bontott alapanyagból készült cserépkályha kiépítéséhez keres partnert?

Cserépkályha
Cserépkályha

A fűtőrendszereket hosszú ideig, általában több évtizedig szeretnénk használni. Így van ez a bontott cserépkályhák esetében is, ezért fontos, hogy kizárólag olyan partnert válasszon a kiépítéséhez, aki számla átadásával, garancia vállalásával állítja be a bontott cserépkályhát. Így biztos lehet abban, hogy mindig zökkenőmentesen fűthet az otthonában.

A bontott cserépkályha építésénél másik lényeges szempont a kivitelezés ára. Ez a fűtőrendszer a korábban használt csempék értéke miatt szinte minden esetben olcsóbb, mint az új alapanyagokból készült cserépkályha, azonban ebben az esetben is van számos olyan kiegészítő termék, speciális téglák és kötőelemek valamint a munka díja is, amelyről szintén érdemes egyértelmű árajánlatot kérni.

Milyen feladatok várnak a bontott cserépkályha kiépítése előtt?

A bontott cserépkályha esetében is ugyan úgy mint bármelyik másik fűtőrendszer esetében meghatározott méreteknek kell megfelelnie. A legegyszerűbb helyzetben akkor vagy, ha a kivitelező partnered helyszíni szemlét tart. Így egyértelműen meghatározhatja azt, hogy az egyes alapanyagokból mekkora mennyiségre lesz szükség. Ha erre nincsen lehetőség, akkor a helyiség pontos méreteit és érdemes megadni, de fotókat és video felvételt is készíthetsz a szobáról.

Milyen cserépkályhák építhetőek ki a bontott alapanyagokból?

A korábban használt csempékből bármelyik ismert cserépkályha típust el lehet készíteni. Leggyakrabban a hagyományos zöld színű, illetve a tányéros csempékből készült és a speciális mintázatú gyöngyház tányéros, zászlós, és pókháló mintás valamint az antik típusú cserépkályhákat kiépítését kérik.

Fűtés bontott cserépkályhával
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük