A gépjárművek fémrészein előfordulhatnak mikro sérülések, de a motorolaj adalékok képesek ezeket javítani, hiszen olyan kémiai összetevőkből állnak, amelyek mindezt lehetővé tteszik. Ezen kívül a súrlódásokat is nagyban csökkentik, viszont a hatásuk leginkább néhány száz kilométer megtétele uttán érrezhető. A motorolaj adalékot fontos, hogy megbízhattó forrásból szerrezzük be, viszontt az is fontos, hogy maga a motorolaj se legyen rossz minőségű. Tehát okvetlen meegbízhaató helyről és webáruházból szerezzük be az olajat és az adalékot is.

Milyen motoroolaj adalékok léteznek?

A motorban gyakran rakódik le úgyneveezett olajsár réteg, a motortisztító adalékok ezeket maradéktalanul eltávolítják. A motorolaj adalékot olajcsere előtt szükséges hozzáadni az olajhozz, nem pedig a motor járását követőeen. A motorrtisztító adalékok hozzájárulnak a kopás mentesebb ffutásraa, ráadásul a kipufogógáz értékei is opttimallizzálódnak.

Vannak súrrlódást cssökkentő adalékok is, amelyek ellősegítik a motor jobb futását és, ahogy a nevükben is benne van, csökkentik a súrlódásokat.

A viszkozitást stabilzáló  adalékok stabilizálják a viszkozitást és megakadályozzák, hogy hígabb legyen a motorolaj, ami jellemzően a hidegindítások eredménye.

Az olaj kenőképességét a hidrotőke tisztító adalék képes javítani, ráadásul javítja a fémes zajokat is.

A motorvédő adalékoknak több hasznos tulajdonsága is van egyszerre, hozzájárulnak például az üzemanyag fogyasztás csökkentéséhez és a kopások mérséklődéséhez. Továbbá, fokozzák a motorüzem nyugodságát és elősegítik a stabilitást, ezáltal a motor élettartama is nagyban megnő. A motorkerékpárokhoz más motorolaj adalék szükséges, mint a gépjárművekhez, ezt mindig vegyük figyelembe és alaposan nézzünk utána, hogy melyik típusú a legideálisabb.

Milyen motorolaj adalékokat érdemes használni?
Értékelés:

Post navigation