A motorozás sokaknak a szenvedélye, de arra okvetlen figyeljünk, hogy kizárólag a megfelelő felszerelésben üljünk fel a járgányra. Motoros ruházatból és sisakból igyekezzünk minőségi darabokat választani, ne sajnáljuk ezekre a felszerelésekre az anyagiakat, hiszen életeket menthetnek. A motor veszélyesebb jármű, mint az autó, mivel az utast nem veszi körül semmi, így egy kis ütközésből is nagy probléma lehet, tehát szükséges megteremteni a tökéletes biztonságot. Protector, azaz gerincvédő beszerzése is erősen javasolt, ami a ruhába is be lehet építve, de külön is használható.

Mi az a protector és mi célt szolgál?

A gerincvédő elsődleges célja, hogy egy baleset bekövetkeztében csökkentse a traumát, illetve az egyéb sérülések kialakulását. A protektoros felszerelések biztosítják az ideális biztonságot a vezetéshez, mondhatni ez az elsődleges céljuk. A gerincvédők anyaga ebből adódóan kellően masszív, ami nem véletlen, ugyanis az életmentés a feladatuk.

A protektor mellényben nem csak a gerincünk van biztonságban, haenm a könyökünk, alkarunk, vállunk és a mellkasunk is. A gerinc a testünk egyik lefmeghatározóbb területe, ugyanakkor a legsérülékenyebb is, ráadásul központi idegrendszerünk szerves része. A mellkasprotektor a mellkas területét óvja, például, ha a kormányoszlopnak csapódunk. A súlyos balesetek nagy részénél a mellkas sérül meg a legelőször. A térd és könyök protektorok jellemzően méretre állíthatóak és egymástól eltérő hosszúságúak lehetnek, ráadásul kellően rugalmasak.

Motoros ruhából és sisakból mindenképp olyat vásároljunk, ami méretre teljes mértékben passzol, az sem jó, ha túl nagy vagy túl kicsi valami, a sisak például akkor bizonyul ideálisnak, amikor becsatolva két újjunk befér a szíj és az állunk közé.

Miért fontos a gerincvédő avagy a protector az utcai motorozáskor?
Értékelés:

Post navigation