A Peugeot Boxer kiváló a furgonok körében, 17 köbméteres teherbírással bír, ezen kívül méltán népszerű a helykínálat tekintetében, valamint a praktikum, a bőséges felszereltség és a jó ár-érték arány miatt.

A Boxer mindig is népszerű haszongépjármű volt, 1994 és 2006 között félmillió példányt adtak el belőle Európában. A jelenlegi modellek is hasonlóan népszerűnek bizonyulnak, hiszen 2014-ben a Peugeot modernebb formatervezési irányvonalakhoz igazodott, 2016-ban pedig új, Euro 6 szabványnak megfelelő motorok kerültek bevezetésre, de a Peugeot Boxer alkatrészek gyártása is megújult. Ezek nemcsak erősebbé tették a furgont, hanem gazdaságosabb vezetést is biztosítottak a felhasználók számára.

Mit kell tudni a Peugeot Boxer hajtásláncaival kapcsolatosan?

A 2,2 literes és 3,0 literes hajtásláncokat egy 2,0 literes négyhengeres BlueHDi dízel váltotta fel, háromféle kivitelben. A hatékonyság növelése érdekében az egyes változatok stop-start technológiával rendelkeznek, így a Boxer legújabb változata 43 és 47 km/óra között teljesít, ami egy ilyen méretű furgon esetében elég takarékosnak számít. Minden változat hatfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerék-hajtással készül.

A rakodótér egyik legpraktikusabb funkciói közé tartozik a jobb láthatóságot biztosító világítás, valamint a nyolc rögzítési pont a rakomány biztonsága érdekében, ami a két hosszabb tengelytávú modelleknél tíz. Minden kisteherautó alapfelszereltségéhez tartozik egy teljes acél válaszfal is.

A rakodótér is meglehetősen széles és magas, akár még raklapok is behelyezhetőek a hátsó és az oldalsó tolóajtókon, kivéve a rövidebb tengelytávú modelleknél.

Az alapfelszereltségű kisteherautókon kívül a Boxer kapható hatszemélyes változatban és kisbusz átalakítással is, amely akár 17 férőhelyes is lehet.

Ha egy használt Peugeot Boxer mellett dönt, már belépő szinten is kiválóak a specifikációk. Az elektromos fűthető tükrök, a szervokormány és a 12 voltos csatlakozó alapfelszereltséghez tartozik. A telematikai doboz is rendelkezésre áll, így előfizethet a Peugeot Free2Move flottakezelő szolgáltatására, amely nyomon követi az üzemórákat, a futásteljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást, figyelmeztet a karbantartás esedékességére, valamint elemzi és tanácsokkal látja el a vezetést.

 

 

 

Miért szeretik a Peugeot Boxereket?
Értékelés:

Post navigation