Öblítőt számos háztartásban használnak a mosások alkalmával, de akadnak olyanok is, akik nem látják ennek szükségét. Az öblítő használata pedig lényeges, de csak abban az esetben, ha helyesen vannak alkalmazva, a leírásnak és a javaslatoknak megfelelően. A textilöblítőben felületaktív anyagok találhatóak, melyek minden egyes textilszálat bevonnak. Ezek az anyagok mosás után is rajta maradnak a ruhadarabokon, így az illatokat meglehetősen sokáig érezhetjük. Ez kizárólag akkor érvényesül, ha minőségi öblítőt választunk, ugyanis a silányakban csekély mennyiségben vannak ilyen anyagok.

Milyen előnyei vannak még az öblítő használatának?

Az öblítők gyorsabbá teszik a száradás folyamatát és az anyagot is vasalhatóbb állapotba hozzák. Az öblítők lágyítják a textilt, valamint a ruha ellenállóbbá válik a külső behatásokkal szemben. Az öblítők gondoskodnak róla, hogy gyűrődések se keletkezzenek, ráadásul a ruhák statikusságát is mérsékelik. Mindezek mellett a finom, friss illatokat is biztosítják.

Az öblítők kapcsán ügyeljünk az adagolásra, mindig annyit tegyünk a mosógépbe, amennyit a gyártó is javasol, előír. A túl sok öblítővel nem érhető el nagyobb hatékonyság, a túl kevéssel pedig a várt hatás nem érvényesül. A maximum szint fölé ne öntsük az öblítőt, ugyanis ebből problémák adódhatnak. Túltöltés esetében az öblítő a mosóvízbe kerül, ezáltal a mosószer hatékonysága csökken. Az öblítőtartályt célszerű rendszeresen átmosni langyos vízzel, így hosszan megőrizhetjük a normál állapotát. Intenzív és normál öblítők számos helyről beszerezhetőek, de arra figyeljünk, hogy megbízható márkát válasszunk.

Mit kell tudni az öblítőkről?
Értékelés:

Post navigation