Már jó néhány hete tombol a nyár és bizony rengeteg szabadtéri programon veszünk részt. A közel 40 fokos kánikula elől sokan menekülünk a strandra, uszodába, vagy valamilyen tó partjára. A víz partján azonban csak átmeneti ideig hűthetjük le a testünket. Ha szeretnénk igazán feltöltődni és éjszaka is nyugodtan piheni, akkor járunk a legjobban, ha elutazunk a hegyekbe. Kiváló lehetőségekkel vár bennünket a Tátra.

Tátra 2

Milyen programokon vehetünk részt a Tátrában?

Szlovákiában, az alacsony Tátrában több száz évvel ezelőtt alapított gyönyörű falvak várják az ide látogatókat. A hegyvidék lankáin megnézhetjük a még ma is lakott egyedi parasztházakból álló Farkasdot. A jellegzetes zsindelyes parasztházak lakóival is megismerkedhetünk és átérezhetjük a falusi élet hangulatát is. Farkasdon kívül a térségben Prybulinában található még egy gyönyörű szép falu múzeum is. Az építészet rajongóit persze számos vár, kastély no és persze templom is várja a szlovák Tátrában. Megnézhetjük a gyönyörű tavacska fölött épült Árva várát. Vagy sétálgathatunk akár Mikszáth Kálmán Fekete város című regényéből jól ismert Lőcsén is.

Persze a Tátra természeti szépsége is lenyűgöző. Felkereshetünk itt csodálatos cseppkőbarlangot is. Dévényfalván található, gyönyörű barlang. Ha pedig hegyvidék, akkor fantasztikus túra lehetőségekkel várja az érdeklődőket is. A kezdők illetve a gyengébb erőnlétű személyek sétálgathatnak a gyönyörű gleccser tavak mellett. A rendszeresen túrázók pedig akár a keskenyebb sziklás területeket is megmászhatják.

De a természet szépsége mellett meg kell említenünk még a sajátos szlovák konyhát. A rengeteg mozgás alatt bizony előfordulhat, hogy meg is éhezünk, ezért számos ételt meg is kóstolhatunk. Kiváló sajtokkal, például parenyicát és tápláló főételeket, például a tócsnit is megkóstolhatjuk.

Kirándulás a Tátrában!
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.