Ahhoz, hogy egyenletes szinten tudjuk tartani a teljesítményünket, folyamatosan törődnünk kell magunkkal is. A napi pihenés, rendszeres edzések mellett olykor-olykor jó, ha beiktatunk egy-egy kirándulást is, az ilyen programok ugyanis számos olyan újdonságot adnak, ami hosszabb ideig feltölt energiával. Ha pedig egy jó úti célt kerestek, akkor választhatjátok Somlót!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miért éppen Somló?

Somló község könnyen megközelíthető helyen található, vonatok és buszok is közlekednek erre, az állomásokon pedig taxiba szállhattok. De ha a szívesen utaztok a saját kocsitokkal, vagy béreltek esetleg egy autót vagy mikrobuszt, akkor azzal is könnyen megközelíthető.

Ezen kívül Somló fantasztikus látnivalókkal fogadja a kirándulni vágyókat. Ha szerettek egész napos túrákon részt venni, akkor is érdemes ide jönnötök, hiszen 432 méter magasra is feljuthattok. Itt pedig gyönyörű kilátás fogad benneteket. Ha érdekelnek a borok, akkor is kiváló lehetőséget jelent számotokra Somló, hiszen számos bortúrán is részt vehettek. A gyönyörű lankákon rendkívül ízletes szőlő terem, amelyből egyedi stílusú borokat is készítenek. Somlón megkóstolhatjátok, a juharfát, az olasz rizlinget, a furmintot valamint a szürkebarátot is.

Persze Somló látnivalókban is gazdag. Megnézhetitek a régi présházat, a taposó kutat, amellyel 80 méter mélyről lehet kimerni a vizet. De láthattok gyönyörű kápolnákat is. Szent Margit, Szent Ilona, és Szent Márton kápolnákba is bemehettek. A történelem rajongóit pedig egy gótikus vár romjai fogadnak. De felkereshetitek a Zichy kastélyt is.

Ha úgy gondoljátok, hogy több napot is szívesen töltenétek el ezen a területen, akkor pedig kiváló apartmanok fogadnak benneteket. Ahol élvezhetitek a vidéki élet szépségét. Sőt a tulajdonosok rendívül ízletes házi koszttal is várnak benneteket. A kedvenc boraitokból pedig vásárolhattok is.

Kikapcsolódás Somlón
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.