A Xiaomi Redmi telefonok világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek rendkívül jó ár/érték arányuk miatt. Az első változat még valamikor a 2014-es években jelent meg, és a sajtó egyenesen kínai Apple-ként hivatkozott rá tudása miatt. Az 1-es négymagos processzorral debütált, ami akkoriban még nem volt gyakori a mobiltelefonok körében.

A Xiaomi Redmi 9 már hazánkban is tartolt az eladási számok tekintetében, és nagyon pozitív fogadtatása lett. 2020 év közepén jelent meg, és az ígéretekhez híven erősebb hardveres belsőt és strapabíróbb akkumulátort hozott el a magyar piacra. Az alapkészülék egy 8 magos, 2 GHz-es MediaTek Helio G80 processzorral érkezett, amelyhez 4 GB RAM biztosította az appok zökkenőmentes futtatását. Ez természetesen nem versenyezhetett az ugyanebben az évben megjelent Iphone 12-vel, de az Apple újdonságához képest töredékáron hozzá lehetett jutni.

A Xiaomi Redmi sorozata nem tette magasra a lécet a 10-es és 11 szériával sem. A gyártó megmaradt az ár/érték arány elve mellett. A 10-es az előző processzorának továbbfejlesztett verziójával érkezett, a MediaTek Helio G88-al, ami szintén 2 GHz-es sebességgel és 8 maggal rendelkezett. Az igazi előrelépést a fényképező minősége jelentette: míg a Xiaomi Redmi 9 13 MPx-eles első hátlapi kamera felbontással volt felszerelve, addig a Xiaomi Redmi 10 esetében már 50 MPx-ellel lehetett lőni a fotókat.

Hova lett a Xiaomi Redmi 11?

Ami érdekesség, hogy nem létezik sima Redmi 11 a Xiaomi kínálatában. Már a 6-os szériában megjelent a Note utótag a Redmi mögött, ami az alapmodellekhez képest fejlettebb hardvert és funkciókat kínált, jelen állás szerint pedig úgy néz ki, hogy nem is fog érkezni Note nélküli változat.

Jelentős előrelépés történt a Redmi Note 11 esetében a selfie kamera terén: míg a fent említett elődök 8 MP-eles előlapi kamerával biztosították a jó minőségű selfieket, addig ez a példány már 13 MPx-ellel gondoskodik a még szebb arcfotókért.

Redmi Note11 és 11S
Redmi Note11 és 11S

Alváltozatok, avagy az ár/érték arány nem csak az olcsóságot jelenti

Fontos megemlíteni, hogy a gyártó különböző alváltozatokat hozott létre az egyes szériák esetében, amelyek jellemzően erősebb hardvert és jobb teljesítményt hordoznak magukon. Az S kiegészítő jelölés a Speedy rövidítése, ami gyorsaságot jelent, míg szinte minden évben megjelentek az alapmodellek nagyágyúi, a PRO verziók, amelyek egy magasabb kategóriát képviseltek mind árban, mind tudásban a hasonló sorszámozású Note, S, vagy alap szériákhoz képest.

Xiaomi Redmi telefonok: íme a 9, 10, 11-es széria
Értékelés:

Post navigation