Minden gamer megérti, hogy a monitor nem csupán egy eszköz, hanem a játékélmény központi eleme. A monitorok minősége, válaszideje, színreprodukciója és képernyőjének frissítési frekvenciája közvetlen hatással van a játékélményre. A BenQ, a világszerte elismert technológiai vállalat, ezt a megértést hozta létre az új Mobiuz gamer monitor sorozatával. A sorozat minden modellje arra összpontosít, hogy minden játékot a lehető legjobb képminőségben, akadozás nélkül tükrözzön vissza.

Képminőség és Színreprodukció

A BenQ Mobiuz monitorok a HDRi technológiát használják, amely egy intelligens megoldás a HDR-hez, hogy a kép a lehető legélesebb és leggazdagabb legyen. Ez a technológia képes automatikusan módosítani a képernyő fényerejét és kontrasztját a játék vizuális tartalmának megfelelően, lehetővé téve a játékosok számára, hogy minden részletet észrevegyenek még a leggyorsabb jelenetekben is.

Válaszidő és Frissítési Frekvencia

Egy jó gamer monitor másik fontos aspektusa a gyors válaszidő és a magas frissítési frekvencia. A BenQ Mobiuz monitorok ezen a téren is teljesítik a követelményeket. A 1 ms MPRT és a 144Hz-es, illetve 165Hz-es modellek gondoskodnak a zökkenőmentes játékélményről, csökkentve a “motion blur” hatást és a képkockák kihagyását, amelyek zavaróvá tehetik a gyors tempójú játékokat.

A Mobiuz sorozat beépített hangszórói is kiválóak, mivel azok elismert hangmérnökök által lettek tervezve. Tehát a magas minőségű audioélmény adott a játékosok számára anélkül, hogy külső hangszórókra vagy fejhallgatóra lenne szükségük.

Ezen felül a monitorok beépített “Black eQualizer” funkcióval  is rendelkeznek, ami képes növelni a sötét területek láthatóságát a játékokban, ráadásul hozzájárul ahhoz, hogy ne exponálja túl a fényes területeket, segítve a játékosokat abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a játékukból.

A BenQ Mobiuz monitorok ergonómiai szempontból is figyelemre méltóak. A monitorok állványán könnyen állítható a magasság és a dőlésszög, de még el is forgatható, így a játékosok könnyedén beállíthatják a legkényelmesebb és leghatékonyabb látószöget. A monitorok hajlított kialakítása tovább javítja a játékélményt, mivel ez a megoldás nagyobb mértékben veszi igénybe a felhasználó látómezőjét, aminek köszönhetően a játékok még lebilincselőbbeké válhatnak.

A Mobiuz monitorok AMD FreeSync technológiát támogatnak, amely szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a grafikus kártya képfrissítési rátájával, amelynek a fő előnye, hogy csökkenti a kép szaggatását és megakadályozza a kettéválását. Ennek eredményeképpen a játékmenet simább és kényelmesebb lesz. A monitorok kompatibilisek a legtöbb modern grafikus kártyával és játékkonzollal, szóval a gamerek széles választékot kapnak a játékok és a különböző platformok között.

BenQ Mobiuz Gamer Monitorok – A Játékrajongók új Kedvence?
Értékelés:

Post navigation