Nagy meglepetés érheti azokat, akik az otthoni munkavégzés után most visszatérnek az irodába, ugyanis a windows 10 legújabb verziója zavart okoz a nyomtatók működésében, legyen szó bármilyen márkáról. A windows 10 júniusi frissítését követően többen tapasztalhatták, hogy a nyomtatók nem igazán akarnak működni, a felhasználók pedig csupán egy olyan hibaüzenetet kapnak, ami arra inti őket, hogy nem megfelelő a konfiguráció. A probléma kihatással van a virtuális nyomtatókra is, amelyek alkalmasak arra, hogy a dokumentumokat PDF formátumba mentsük le.

Amint már említettük teljesen mindegy, hogy milyen nyomtató márkáról van szó, a fennálló hiba szinte mindegyiket érinti. Természetesen akadnak olyan szerencsésnek mondható egyének, akik nem tapasztaltak gondokat és minden a normál kerékvágásban működik, de több márka is jelezte a zavart, többek között a Brother, Canon, HP, KM, Kyocera és a Ricoh modellek is. A felsoroltak mindegyike világszinten ismert és közkedvelt márka.

Mi lehet a megoldás a probléma elhárítására?

Úgy tudni, hogy a Microsoft már rajta van a zavar elhárításán és a mérnökök ezerrel dolgoznak, hogy kijavítsák a hibákat, de formálisan egyelőre még nem ismerték be a problémát.

Mit tegyünk, amíg fennáll ez a meghibásodás?

Addig is két dolgot tehetünk. Az egyik, hogy a nyomtató drivereit újratelepítjük, de előfordulhat, hogy ez a módszer nem lesz jó, ebben az esetben törölnünk kell a KB4560960 vagy a KB4557957 jelölésű frissítéséket.

Lehet a következő téme is érdekelni fogja: Ingyenes vírusirtók win 10 alá

A Windows 10 frissítése nagy hibákat generált!
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük