Filmeket és sorozatokat ma már bármikor nézhetünk, hiszen számos televízió csatorna közvetíti azokat. De ha igazi kikapcsolódásra vágyunk, akkor az a legjobb, ha moziba megyünk. Választhatunk az amerikai stílusú multiplexek és a kisebb úgy nevezett art mozik ajánlatai közül.

mozi
Art mozik 3..2..1

 

Miért válaszd az art mozik világát?

Az art mozikban a világhírű sztárok által készített siker filmek helyett legtöbbször ismeretlen alkotók művészi, vagy éppen szociológiai témájú történeteit láthatjuk. De, ha rajongunk a filmtörténet klasszikus műveiért, akkor is örülhetünk, hiszen a szervezők ránk is gondolnak, ezért gyakran ismétlik a Keresztapa trilógiát, vagy a Csillagok Háborúját. Akkor is érdemes elmennünk az art moziba ha érdeklődünk valamelyik ország kultúrája iránt. A Kinoban például gyakran szerveznek francia, orosz, vagy éppen japán napokat is. Ilyenkor a kortárs film művészek legújabb alkotásaiban láthatjuk az egzotikus tájakat, a nemzet tehetséges színészeit, de ha feliratos filmet nézünk, akkor még az idegen nyelv szépségeire is figyelhetünk. Sőt a szervezők a vetítés kezdete előtt a külön teremben néhány, a nemzet sajátosságaira jellemző aprósütemény, vagy éppen ital mellett egy kisebb összefoglalót is adnak a filmről, vagy a vetítés apropójáról. A máshol ritkán, vagy egyáltalán nem látható filmek mellett az art mozik sajátos hangulata miatt is érdemes néha elmennünk. A nézőtéren a székekről eszünkbe juthatnak a régi művelődési házak és felidézhetjük a gyerekkori ünnepélyek emlékeit is.

A film után pedig a mozihoz tartozó kávézóban, egy koktél, vagy egy pohár bor mellett beszélgethetünk az élményeinkről. Az art mozik nem csak filmekkel várnak titeket. Vetítenek koncert felvételeket, vagy színházi előadásokat, de gyakran készülnek itt riportműsorok is. De részt lehet venni elismert szakértők előadásain, vagy akár egy – egy könyvbemutatón is.

Mit vigyünk magunkkal a moziba?

Lehetőleg csak a legszükségesebb dolgainkat vigyük magunkkal, például a személyes iratainkat, utazáshoz szükséges dokumentumainkat, telefonunkat, amit a helyszínen okvetlen halkítsunk le, ezek pedig férjenek el egy kisebb táskában. Ugyan a moziban minden bizonnyal büfé is a rendelkezésre áll, ahol fogyaszthatunk frissítő italokat, de ettől függetlenül a táskánkban is kapjon helyet némi folyadék. Tehát ne induljunk útnak meleg időben folyadék nélkül, erre kiváló megoldást nyújt egy vízszűrős kulacs, ami környezetkímélő megoldást jelent és méret tekintetében a legtöbb táskában elfér. Egyébként is a víz a legjobb szomjoltó, amihez szinte bárhol hozzájuthatunk, a vízszűrő kulacs által pedig mindig kristálytiszta vizet fogyaszthatunk, éppen ezért célszerű beszereznünk a család minden tagjának.

Art mozik Budapesten
Értékelés:

Post navigation


One thought on “Art mozik Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük