Költöztetés

A költözés sokak életében egy stresszes időszak, azonban sajnos a legtöbb esetben elkerülhetetlen. Ha egy albérletből költözünk ki, már az is nagy munka lehet, azonban ha egy családi házból kell végrehajtani, akkor egy igazi rémálom is létrejöhet. Cikkünkben megpróbálunk Önnek segíteni és adunk pár olyan tippet, melyekkel könnyebben, egyszerűbben és nyugodtabban költözhet.

Kezdjük el időben!

Az egyik leggyakoribb probléma, hogy sokan az utolsó napokra hagyják a becsomagolást, rendszerezést, lomtalanítást. Ha még semmit nem végeztünk el és két nap múlva jönnek a költöztetők, akkor elkezdünk kapkodni, sietni, és ilyenkor a legegyszerűbb hibázni. A kapkodásban eltörhetjük féltett trágyainkat, rossz dobozba pakolunk, nem címkézzük fel megfelelően a dobozokat, illetve olyan dolgokat is elrakunk, amikre nincs is szükségünk, vagy éppen olyat dobunk ki, amit még később felhasználnánk. Azt tanácsoljuk, hogy legalább két héttel a költözés napja előtt kezdjen el pakolni. Értelemszerűen azokat a tárgyakat, eszközöket dobozolja be, melyeket már nem fog használni ez idő alatt, például a fogkeféjét ne rakja el a csomagolás első szakaszában.

Írjuk rá a dobozokra a tartalmukat!

Az első problémából szokott a legtöbbször adódni, hogy nem címkézzük fel megfelelően a költöztető dobozokat, hogy mégis mi a tartalmuk. A kipakolás után ott fogunk állni jó pár dobozzal, és azt sem fogjuk tudni, hogy mi van bennük. Mindig szánjunk elegendő időt, hogy felírjuk a dobozok tartalmát, mivel nagy segítséget fog jelenteni a kipakolásnál.

Ne csomagoljuk be a kidobásra ítélet holmikat!

Lomtalanítsunk már a pakolás közben! Rengetegen becsomagolják azokat a dolgokat, eszközöket, ruhákat, melyeket már sohasem fognak használni, felvenni. Teljesen felesleges ezekkel bajlódni, amikor úgyis tudjuk a sorsukat. Rengeteg időt és helyet spórolhatunk meg, ha időben nekiállunk kidobni a felesleges darabokat.

Kérjük egy költöztető cég segítségét!

Sokan gondolják úgy, hogy felesleges egy költöztető cég alkalmazása, mivel meg tudják oldani a pakolást, szállítást és kipakolást a barátokkal, ismerősökkel. Ha kisebb lakásból költöznek és olyan vidéken, ahol nincs nagy forgalom és nincsenek bonyolultabb épületek, még érthető is a döntés, de ha forgalmasabb a terület és bonyolult az épület, akkor mindenképpen ajánlott egy költöztető cég alkalmazása. A sérülések elkerülése a legfontosabb, de lényeges még a költözésre fordított időkeret is, mivel ismerősökkel általában sokkal tovább tart a folyamat. Egy profi céggel rengeteg spórolhatunk, mivel ha beleszámítjuk a sérüléseket és az elfecsérelt időt, akkor sokszor drágábban jövünk ki, ha a barátokkal költözünk.

Megfelelően nézzünk utána a költöztető cégnek!

Az internet segítségével ma már könnyedén utána lehet nézni a költöztető cégeknek és ki tudjuk választani azt a vállalkozást, melynek szolgáltatásai és árai a legjobban illenek elképzeléseinkhez. Számos lehetőség közül válogathatunk, olcsó-drága, óradíj, vagy percdíj, van kiszállási költség, vagy nincs, vidéki munka esetén van kilométer díj, vagy nincs stb. Mindig nézzünk utána a Facebookon is az adott cégnek, olvassuk el a hozzászólásokat és az értékeléseket, így könnyedén el tudjuk majd dönteni, hogy az adott cég megfelelő lesz-e számunkra!

Ezek lennének a tippjeink, hogy könnyebb legyen a költözés. Reméljük tudtunk segíteni és ezekkel a tanácsokkal már nem lesz olyan félelmetes. Ha egy megbízható költöztetéssel, irodaköltöztetéssel és bútorszállítással foglalkozó céget keres és nem akar sokat nézelődni az interneten, akkor tudjuk ajánlani a Dióköltöztetés csapatát, akik már hosszú évek óta dolgoznak a szakmában és számtalanszor bizonyították rátermettségüket és profizmusukat.

Adunk 5 tippet a könnyebb költözéshez!

Post navigation