Az esküvő megszervezése talán az egyik legbonyolultabb szervezési feladatok közé tartozik. A nagy nap ünnepélyessé tételéhez rengeteg dolgot muszáj előzetesen elintézni. Az egyik ilyen feladat a megfelelő esküvői helyszín kiválasztása és annak alkalomhoz illő feldíszítése.

Hogyan is kezdjetek hozzá a helyszín kiválasztásához?

Először is gondoljátok végig, hogy az esküvő napján, milyen helyszíneken fogtok biztosan megjelenni. A családi ház, vagy az étterem ahonnan indultok, az anyakönyv vezetői hivatal, a templom és a fotó szalon, valamint a végső állomás ahol magát az ünnepséget lebonyolítjátok biztosan szóba kerül. Ezeken a helyszíneken kívül gondoljatok azokra a kedvenc helyeitekre is, ahol esküvői fotókat szeretnétek készíttetni. Persze ne feledkezzetek meg a kocsiról sem, hiszen autóval fogtok eljutni egyik helyszínről a másikra. Gondoljatok az időzítésre is. Fontos, hogy úgy határozzátok meg az esküvő minden eseményének az időpontját, hogy komfortosan a helyszínre tudjatok érkezni. Fontos befolyásoló tényező lehet az időjárás is, ezt is érdemes szem előtt tartani a mulatás végső helyszínének kiválasztásakor. Bár a többi állomás esetében sem elhanyagolható ha felkészülünk minden eshetőségre.

Most, hogy már ismeritek az összes helyszínt, foglalkozhattok a díszítéssel is…

Gondoljátok végig, hogy mi mindenre vágytok, mit szeretnétek látni az esküvői helyszíneken. Melyek a kedvenc virágaitok – milyen díszeket szeretnétek ezekből a virágokból elkészíttetni -, milyen színekre és illatokra vágytok a ceremónia alkalmával. A díszítés során jusson eszetekbe a kocsi és az esküvő többi helyszíne is. A templomban az oltárra, az anyakönyvi hivatalban és az étteremben pedig az asztalokra gondoljatok. Ezen kívül ha van rá lehetőség, akkor tegyetek néhány cserepes növényt is az étterem falaira. Mindenképpen kérjetek segítséget az esküvői helyszíneket feldíszítő szakértőktől. De a virágárusok is számos konkrét ötletet tudnak adni, és egyértelműen képesek meghatározni azt is, hogy melyik virágból az adott dísz elkészítéséhez mennyire van szükségünk. A virágok mellett a lufikról és a színes lámpákról se feledkezzetek meg. A díszítést és a díszeket tervezzétek meg, így biztos mindenre időben gondolni fogtok. Így biztos, hogy minden dísz tökéletes lesz és a megfelelő időben el is fogtok készülni. Az alkalom és a saját egyediségetek is jusson eszetekbe. Kérhettek gyűrűket ábrázoló asztalterítőt, a neveteket és az esküvő dátumát tartalmazó szalvétát is.

Ha segítséget szeretnétek az esküvőszervezés vagy rendezvényszervezés terén, akkor ajánljuk figyelmetekbe a rendezvényhelyszínek weboldalát.

Esküvői helyszín kiválasztása

Post navigation