Otthonunkban a bútorok épségére ügyelnünk kell, hogy minél tovább kiszolgáljanak minket és hosszú legyen az élettartamuk. Éppen ezért figyeljünk rá, hogy óvjuk épségüket és törődjünk velük rendszeresen, gondolunk itt arra, hogy a megfelelő tisztítószerekkel ápoljuk őket, így lehet a legjobban megőrizni szépségüket is. Attól függetlenül, hogy igyekszünk vigyázni berendezéseinkre, sajnos megeshetnek véletlen balesetek. Például egy rossz mozdulatnak köszönhetően kilöttyenthetünk valamit a kanapéra, amelyből pillanatok alatt keletkezhet makacs szennyeződés. Az effajta foltokat nem könnyű eltávolítani a szövetből, sőt sokszor még rosszabbat is tehetünk, ha mi magunk kezdjük el sikálni, az is megeshet, hogy még jobban beledörzsöljük mélyen a szövet belsejébe és menthetetlenné válik a dolog.

Mi lehet a kézenfekvő megoldás?

A bor és a kávé is makacs szennyeződéseket képezhet, a megfelelő szakértelem nélkül pedig nem érdemes neki állnunk a tisztításnak. Viszont ma már vannak olyan válalkozások, akik kifejezetten kárpittisztítással foglalkoznak, nekik megvannak azok a speciális eszközeik, amelyekkel teljes mértékben eltüntethető egy kávé által okozta makacs folt, tehát ilyen esetben javasolt megbízni egy ilyen céget a feladattal.

Az effajta szolgáltatások díja megfizethető és megéri is rááldozni a költségeket, hiszen a kárpit szebb lesz, mint új korában, ráadásul így nem kell új kanapét vennünk, ami drágább mulatság lenne.

Ma már léteznek vegyszermentes kárpittisztító módszerek is, amelyek a vegyszeres eljárásokhoz viszonyítva ugyancsak hatékonyak és gazdaságosak. A kárpittisztító cégek súrolás és sikálás nélkül képesek rendkívül hatékony munkát végezni, kíméletesen tüntetik el a kávéfoltot és az egyéb makacs szennyeződéseket, de még vállalják a garanciát is. Bio tisztítószereket alkalmaznak, amelyeknél főleg a szénsav ereje fejti ki hatását, méghozzá úgy, hogy milliónyi szén-dioxid buborékot jttatnak a kárpit belsejébe, amelyek mélyen behatolnak a rétegekbe, végül összegyűjtik és a felszínre hozzák szennyeződéseket, még a legapróbbakat is. A folyamat befejeztével a száradási idő megközelítőleg 4-6 óra, de ez természetesen függ az anyag típusától is. A megbízható cégek még egy plusz impregnáló réteget is tesznek a bútorra, ami még nagyobb védelmet jelent. Kárpittisztítás Budapest belvárosában és környékén is több helyen elérhető, de még vidéken is vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak.

Mit csináljak, ha kiömlik a kávé a kanapéra?
Értékelés:

Post navigation