Egyfokozatú hómaró gép

Hamarosan itt a tél és gondoskodnunk kell a házunk körüli hó eltakarításáról. Sokféleképpen intézhetjük el ezt a fáradtságos feladatot, csinálhatjuk saját magunk, vagy akár fel is bérelhetünk valakit, aki elvégzi a piszkos munkát. Ha magunk végezzük, akkor csinálhatjuk régimódiasan, vagyis egy szimpla hólapáttal szenvedhetünk a hidegben és lapátolhatjuk a több köbméternyi havat. Azonban ha megengedhetjük magunknak a pluszköltségeket, akkor beruházhatunk egy hómaró gépre is, ami rendkívül lerövidíti a hidegben töltött hó eltakarítási időt. Rengetegféle hómaró található a piacon, így bajban lehetünk, ha elkezdünk nézegetni az aktuális modellek között. Azért íródott ez a cikk, hogy egy kis segítséget adhassunk a potenciális vásárlóknak és hogy magabiztosabban tudjon válogatni a különféle modellek között. Kezdjünk neki!

Többféle szempontot is figyelembe kell vennünk, hogy a lehető legoptimálisabb hómarót válasszuk. Kezdjük először is a hómarók típusaival. Csak kétféle típus érhető el a vásárlóknak szánt kínálatban, ezek pedig az egyfokozatú és kétfokozatú hómarók. Nézzük meg a fokozatok közti különbségeket.

Egyfokozatú hómaró gépek

Az egyfokozatú hómaró gép azt jelenti, hogy a marócsiga és a turbinakerék egybe van építve, amit nem lehet külön vezérelni. Általában csak egy kar van az indításra, mely meghúzásával működésbe lép mind a két egység. A marócsigának gyorsan kell forognia, mivel a forgási sebességével tudja csak meghajtani a kidobást. Ennek a működésnek köszönhetően nem érdemes nagyobb mennyiségű, vizes havat eltakarítani egyfokozatú gépekkel, mert nagy valószínűséggel nem fognak rendesen távozni a kidobó fejen keresztül. Általában nem rendelkeznek kerékmeghajtással, így hosszabb távon fáradtságos munka lehet az egyfokozatú gépekkel dolgozni. Kisebb mennyiségű hó elhányására kiválóan alkalmas, de ha nagyobb területen szeretnénk rendet vágni, vagy ha hatalmas mennyiségű hó esik, akkor inkább válasszuk a kétfokozatú hómaró gépeket.

Egyfokozatú hómaró gép

Kétfokozatú hómaró gépek

Gondolom már kitalálta, de a kétfokozatú hómaró gépeknél a marócsiga és a turbinakerék nincs egybeépítve, így külön kapcsolható, mind a két egység. Ennek következtében sokkal hatékonyabban lehet elhordani a nagyobb minőségű havat. A marócsigának nem kell olyan nagy sebességgel forognia, aminek következtében kisebb mértékben fog elhasználódni a gép. A kétfokozatú gépek általában kerékmeghajtással is rendelkeznek, a drágább modellek még lánctalppal is fel vannak szerelve, így sokkal kisebb energia befektetés kell a mozgatásához. Ha tényleg nagy területen kell nagyobb mennyiségű havat eltakarítani, akkor a kétfokozatú hómaró gép az ideális választás.

Kétfokozatú hómaró gép

Természetesen fontos még beszélni a garanciáról és a karbantartásról. Nem szeretnénk márkákat írni, mivel sokszor megtévesztő lehet a név. Ahogy az élet más területein is biztosan csalódtunk már egy neves márkában, ezért nem szeretnénk befolyásolni a kedves olvasót. Fontos, hogy mindig olyan gépet válasszunk, ami legalább 2 év garanciával rendelkezik és van magyarországi márkaképviselete. Ez azért fontos, hogy ne hónapokat kelljen várni egy alkatrész megérezésére, hanem legfeljebb 1-2 hetet. A karbantartás is rendkívül fontos, mivel így könnyen növelhető a hómaró gép élettartama. Minden használat után mossuk le a gépet, időközönként ellenőrizzük a gyakran kopó részeket, így gyorsan kiderülhet a hiba és nem lesz esélye megsérülni a gépnek. Ha a fűnyírótraktorok.hu-tól rendel hómaró gépet, akkor a vásárlás után díjmentesen kiszállítják Önnek és el is magyarázzák a működését, illetve még karbantartási tippeket is adnak.

Reméljük tudtunk Önnek segíteni és már magabiztosabban fogja kiválasztani a legoptimálisabb hómaró gépet. Ha további kérdései lennének, akkor nyugodtan érdeklődjön e-mailben, vagy telefonon a fűnyírótraktorok.hu csapatától, mivel készségesen állnak az Ön rendelkezésére.

Milyen hómaró gépet válasszunk?

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük