Az állatokat sokan szeretjük, néhány közülük igazi társ az életünkben, nagyon jó hatást gyakorolnak a közérzetünkre és nagyon hálásak is tudnak lenni a szerető gondoskodásért is. A hobbi állat tartás azonban nagy felelősséggel is jár, hiszen naponta több alkalommal etetjük őket, figyelünk az egészségi állapotukra, és nem feledkezhetünk meg róluk akkor sem, ha elutazunk. Persze minden hobbiállat másmilyen bánásmódot igényel, legyen szó kutyáról, macskáról, húsvéti nyusziról, vagy épp díszhal tartásáról. Ebben a bejegyzésünkben a díszhalakról olvashatsz.

díszhal

Miért döntsetek épp díszhal tartása mellett?

A díszhalak egyik nagy előnye, hogy gyönyörű szépek. Legtöbbjük jellegzetes, élénk színű és az élőhelyüket az akváriumba is olyan módon alakíthatod ki, hogy egy újabb hangulatot teremtsen a lakásban. Gondolj a tiszta víz színére, néhány kavicsra és kődarabra, kisebb- nagyobb méretű gallyakra, vagy az egyedi gyártású díszekre.

Mit csinálj mielőtt díszhalat vásárolsz?

Amire biztosan szükséged lesz, az az akvárium. Ahhoz azonban, hogy az akváriumban mindig jól érezzék magukat a halak, számos kiegészítő termékre is szükség van, ezért akkor jársz a legjobban, ha egy akvárium szettet vásárolsz.

Miből áll az akvárium szett?

A modernebb akvárium szettekhez tatozik tető, valamilyen világító rendszerek, egy etető nyílás és különböző típusú szűrők is. Ezen kívül a tervezők kialakították egy speciális berendezést, amellyel a karbantartási munkák is bármikor könnyedén elvégezhetőek.

Megvan a szett. Kell még valamit vennem?

Igen, a díszhalak mindennapi életéhez megfelelő hőmérsékletű vízre van szükség, ezért mindenképpen vegyél hőmérőt. Aztán vegyél még egy légpumpát, amivel mindig szabályozhatod az akváriumban a levegő mennyiségét. És ne feledkezz meg a szűrő anyagról sem.

Ha mindez megvan akkor már csak a mindennapi élethez szükséges dolgokra figyelj. Fontos szerepe van a díszhal tápnak is és néhány olyan készítménynek is, amellyel biztosíthatod a halad egészségét.

Díszhal tartás okosan és olcsón.
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük