boldog kutya

A babona szerint kutyagumiba lépni szerencsét jelent, mégis mindenki érdeke inkább az lenne, hogy ne heverjen lépten-nyomon az utcákon.

Kutyaürülék tároló konténerUtánajártunk és kiderítettük a kutyagumi hátrahagyásának aligha anyagi okai lehetnek hiszen gyűjtőzacskót szinte már fillérekért lehet kapni. Az általunk meglátogatott állateledelboltban már 550 forintért lehetett kapni olyan csomagot, amiben 4 tekercs volt egyenként 100 zacskóval… Tehát ha számolunk egy kicsit akkor rögtön látjuk, hogy nem sokkal többe kerül egy zacskó mint 1 forint!  Ha ez mégis megterhelő lenne, a  legtöbb parkban és lakótelepen már ingyen is biztosítani szokták a gyűjtéshez és kutyapiszok tárolásához szükséges eszközöket, infrastruktúrát. Mindezeken túl elegáns, pórázra és övre fűzhető tartók is vásárolhatók, így ez sem lehet akadály.

Sokaknak megerőltető a kutyagumi összeszedése

Sajnos sokan mégsem veszik a fáradtságot és szedik össze a kutyájuk után az ürüléket. Pedig a kutyapiszok egészségkárosító is lehet ott ahol a gazdi nem felelősségteljes állattartóként jár el és a veszettség megelőzésére és féreghajtásra vonatkozó szabályokat nem tartja be. Ráadásul a bakteriális és gombás fertőzések is komoly problémát jelenthetnek az ilyen elhanyagolt kutyáknál. A gondozatlan kóbor négylábúakkal pedig nem árt vigyázni! Sok gazdi gondolja úgy, hogy Ő tudja jól mi kell a kutyájának! Sokakban él az a tévhit, hogy a fokhagyma például tökéletesen megfelel féreghajtásra. Pedig ha tudnák, hogy a kilenc fajból mindössze csak kettő ellen hatékony – állatorvosi vélemény – akkor lehet másként gondolkodnának.

Tehát ha már megtörtént a baj érdemes körültekintően megtisztítani a pdlót, vagy éppenséggel a bajt okozó lábbelinket, nehogy összepiszkítsuk a lakásban a szőnyeget vagy éppenséggel a vadi új bőr ülőgarnitúránkat. Különösen akkor érdemes figyelni, ha kisgyermek is van a családban! Aki pedig kutyát tart, az igen is vegye a fáradtságot és szedje fel a kutyája utáni ürüléket!

Kutyagumi feltakarítás? Ugyan már!

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük