A gőz ereje

A gőztisztító gépek nagy előnye, hogy bolti vegyszerek nélkül végeznek a kosszal! Ha azt nézzük, hogy egy év alatt mennyi pénzt hagyunk a boltban vegyszerekre költve, akkor abból már egy középkategóriás gőztisztítóra is futná. A forró gőz amellett, hogy szagtalanít, megöli a baktériumokat és lazítja a szennyeződéseket, melyeket utána könnyen el tudunk távolítani. Ráadásul a gőz az apró réseket sem kíméli, így például a fuga között megbúvó szennyeződéseket is kiviszi.

Ki tisztítson gőzzel?

Válasz egyszerű: mindenki! Nemcsak egyszerűbb de gyorsabb is a gőztisztító géppel való takarítás. Mindamellett ajánljuk az allergiás betegségben szenvedőknek – az atkákra a gőz kíméletlenül lesújt -, valamint azoknak akiknek a bőre rosszul reagál a vegyszerekre.

Mit tisztíthatunk gőzzel?

GőztisztítóA konyhai járólap elszíneződött fugájával csodákat művel a gőz. Gyönyörűen kivilágosítja azt. A mikrohullámú sütő belsejében a mikró falára rakódott és megkövesedett ételdarabkáktól pillanatok alatt megszabadulhatunk. Hasonlóan jó eredményeket érhetünk el a szagelszívóra rakódott zsírok esetében is. A fürdőszoba csempéjére rakódott vízkővel lehet ha nem tud elbánni a gőz de akkor sem kell kétségbe esni. Egy kis ecettel permetezzük be a vízkő felületét, várjunk egy kicsit majd próbálkozzunk újra. A kád, a mosdó, a WC-kagyló és a mosogató is pillanatok alatt tisztítható a gőztisztítók segítségével.

Mire ne alkalmazzuk?

Kárpitra nem javasolt a használata, ugyanis a szennyeződéseket nem eltávolítja hanem a bútor belső rétegeibe juttatja. Mindezek ellenére sok gőztisztító készülék gyártó így reklámozza termékét. Szőnyegtisztításra sem biztos, hogy a legjobb választás a gőztisztító, ugyanis a szőnyeg szálainak végét bojtosítja, aminek hatására a szőnyeg még több port fog fel majd mint azelőtt. Mi a bőr ülőgarnitúrák tisztításához sem igazán javasoljuk, ugyanis a többször tisztított helyek túl nedvesek lesznek és például egy bézs színű kárpiton a vízfoltok megmaradhatnak.

Milyen gépet ajánlunk?

Az egyik legjobb a piacon a Kaercher cég által forgalmazott gőztisztító. Nagy előnye, hogy nem csak desztillált vízzel működik, mint a piacon kapható többi ketyere, hanem már sima csapvízzel is elüzemel. További előnye a gőz erősségének állítása. Gyerekes családok esetén a gyerekzár megléte sem utolsó szempont, aminek köszönhetően még véletlenül sem forrázhatja le magát a gyerek és a felnőtt sem, miközben fejet cserél rajta.

Takarítás gőztisztító segítségével

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük