Az elektromos nagykonyhai gépeknek egyre nagyobb szerepük van a vendéglátás területén. Szinte minden étel elkészítéséhez, valamint előkészítéséhez elengedhetetlen bizonyos elektromos felszerelés használata, és egyre nagyobb szerepet kapnak a tárolás, sütés és főzés területén is. A legfelkapottabb elektromos nagykonyhai berendezés az elektromos sütő.

Mire figyeljünk, amikor ipari elektromos sütőt vásárolunk?

Első lépés, hogy alaposan gondoljuk végig, milyen ételeket szoktunk többnyire készíteni, mire specializálódott vendéglátóipari egységünk. Mivel ezeknek a sütőknek a mérete, hőfok szabályozhatósága jelentősen eltér egymástól, ezért elképzelhető, hogy van célzottan olyan típus, ami kifejezetten a leggyakrabban készített tésztafélék, halak, szárnyasok vagy egyéb sültek elkészítéséhez javasolt.

Nem csupán az átlagos vendégszám határozza meg azt, hogy milyen méretű sütőt válasszunk. Gondoljunk minden esetben a kiemelt időszakokra, így például a karácsony előtti hetekre, amikor rengeteg céges rendezvényre és megnövekedett forgalomra számíthatunk. Érdemes azt is mérlegelni, hogy milyen egyéb események kapcsán számíthatunk nagyobb tömegre. Amennyiben például éttermünkben rendszeresek az esküvők, úgy ezt is figyelembe kell venni.

Egy étterem tulajdonosnak minden esetben mérlegelnie kell ezeket a szempontokat. Meg kell vizsgálnia, hogy átlagosan hány embert szolgál ki egy nap alatt, és mekkora megrendelése van nagyobb események cateringjének lebonyolítására. Így már könnyebb megtalálni a legideálisabb elektromos sütőt az étterem számára. Nem csak a külföldi termékek zseniálisak, kiváló árucikkeket kínálnak a magyar termékek gyártói is, mint például a Gasztrometál. Ez a cég egy- két illetve három kemencés sütőkkel is kecsegteti az érdeklődőket. A cég által gyártott elektromos berendezések magas minőséget képviselnek, amelyeket értékes alapanyagokból készítenek. A rozsdamentes acélnak köszönhetően pofonegyszerű a tisztántartásuk, míg az ajtó üvege a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelel. A beépített világítás segítségével pedig folyamatosan nyomon követhetjük az éppen készülőben lévő étkeket.

A kisebb vendéglátóipari egységek számára az egykemencés elektromos sütők elegendőek lehetnek, amelyeket akár egy asztalon vagy egy pulton is üzemeltethetünk. A nagyobb kapacitással rendelkező éttermek és egyéb egységek számára a két, illetve három kemencés sütők ajánlottak.

Elektromos sütő
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.