Elkezdődött a főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása az M3-as metró felújítása, amely közel 17,3 kilométernyi vonalszakaszt fog érinteni. Az átfogó konstrukció várhatóan három évig fog tartani.

m3_metró_felújítás
M3 metró felújítás utikalaúz

A beruházás keretén belül kényelmes, esztétikus, modern állomások és utasforgalmi terek kerülnek kialakításra. Teljes körű korszerűsítésen esik át az egész alagútrendszer, megtörténik a biztosítóberendezések járművezérlési- és távközlő rendszerek felújítása, új központi diszpécseri rendszer kerül kiépítésre, valamint további harminc évre biztosíthatóvá válik a munkálatok elvégzését követően a metró biztonságos és zavartalan üzemeltetése.

A felújítás, építés első ütemterve várhatóan egy évig tart, az Újpest-Központ és Lehel tér közötti szakaszon. Az M3-as vonal északi szakaszán a munkálatok ideje alatt metrópótló buszok és villamosok segítik a közlekedést. Munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik a metró, a Lehel tértől Újpest felé pótlóbuszokkal lehet eljutni. Hétköznap esténként (20:30-tól) és hétvégenként a teljes M3-as vonalon pótlóbuszok közlekednek.

A középső szakasz a Lehel tér és a Nagyvárad tér között várhatóan szintén egy évig fog tartani csak úgy mint az utolsó déli szakasz amia Nagyvárad tér és a Kőbánya-Kispest közötti részt fogja érinteni.

A három szakasz befejezése után a Lehel téri és Nagyvárad téri állomások felújítása fog sorra kerülni.

(Bővebb információ: www.m3felujitas.hu)

M3 metró felújítás

Post navigation