Változtasd gyakrabban a lakásod stílusát, úgy ahogy a ruhatárad! Egy új függöny, szőnyeg, díszpárna, vagy akárcsak egy asztaldísz csodákra képes és már sokat dobhat a szoba hangulatán. A legtöbb ember számára a nappali és a hálószoba berendezése a legfontosabb. Sokan ennek kiválasztására fordítják a legtöbb időt és energiát. Ez érthető is, hiszen az emberek a idejük legnagyobb hányadát ezekben a helyiségekben töltik el. Ha lakberendezésről, vagy a ház átalakításáról van szó, a család mindig közösen dönti el, hogy milyen stílusú berendezési tárgyakra és milyen hangulatra van igény. Sokan viszont nem bízzák a véletlenre és profi szakember segítségét kérik. A 3 fő szempont a következő szokott lenni: kényelem, stílus és a praktikum!

Legyen stílusos az otthonunk!

A felmérések szerint a legtöbben figyelemmel kísérik az aktuális lakberendezési irányzatokat és azok változásai és előszeretettel ültetik át saját otthonukba. A szépítés kulcs szempontja, hogy az adott belső tér mennyire tükrözi az egyéniségünket. A lakás jórészt összhangban van a saját stílusunkkal. A fontos kérdésekben viszont legtöbbször persze nem egyedül döntünk, hanem az egész családot bevonjuk. De honnan is szerezzük be az ötleteket? Leginkább az internetről vagy online magazinokból és blogokról. Az utóbbi évek felmérései pedig azt mutatják, hogy egyre többen vannak azok, akik valamilyen lakberendezőre hagyatkoznak.

A lakás ékköve a nappali!

Lakberendezés - modern nappali
Modern nappali

Sokan úgy gondolják, hogy az otthon lelke a nappali! A kutatási eredmények alapján leggyakrabban ennek a megjelenésében történik változás, ezt követi a hálószoba, majd a konyha. De milyen kis kiegészítőkkel is dobhatók fel ezek a helyiségek? Leginkább asztaldíszekkel, gyertyákkal, párnák és az ágyneműhuzatokkal. De előszeretettel használunk képeket és más dísztárgyakat is. A hangulatos dekorációkat szinte minden lakberendezési üzletekben megtalálni. Otthonunk meghatározó védjegye az illata is! Ehhez a két leggyakrabban keresett megoldás az illatgyertya és az elektromos illatosító berendezések.

A kutatási eredmények arra is rávilágítanak, hogy amíg a kiegészítők egész sorát szerezzük be az interneten keresztül, addig a bútorokat és azok kiegészítőjét még mindig jobban szeretjük személyesen boltban például ülőgarnitúra áruházban megvásárolni. Igaz, hogy az online vásárlás jelenleg még 8-10%-ék között mozog, de ez a technológiai fejlődés növekedésével szintén feljebb fog kúszni.

Kényelem és stílus mindenek felett

A kutatási eredmények arra is rávilágítanak, hogy az otthon kialakításakor a legfontosabb szempont a kényelem. A második szempont lett a stílus, és dobogós harmadik a praktikum. Meglepő, hogy az élhető terek megteremtését még mindig megelőzi a kényelem és a stílus! Nem baj ha nem annyira praktikus de legyen kényelmes!

Őszi trendi színek

Legtöbben a visszafogott és elegáns színeket részesítik ilyenkor előnyben. A befutó helyen a barnás árnyalatok, és a földszínek: a bézs, a szürke, de a fehér és a drapp is favorit szokott lenni.

Lakberendezés – amit a kutatások mutatnak

Post navigation