A legjobb szomjoltó az ásványvíz vagy szódavíz, nyáron a hőségben nincs is jobb egy pohár hideg víznél. A folyadékot télen és nyáron egyaránt pótolnunk kell, hiszen szervezetünknek nagy szüksége van rá. Ma már rengeteg típusú palackozott ásványvíz közül választhatunk, létezik szénsavmentes, enyhén szénsavas és normál szénsavas. A boltok polcairól kartonokban is beszerezhetőek a palackozott ásványvizek, sőt napjainkban a gyártók rengeteg ízesítettet is piacra dobtak. Az ásványvíz tehát olyan élelmiszer, ami egyre dinamikusabban fejlődik. Ahhoz, hogy egy vizet ásványvíznek lehessen nevezni számos feltétel szükséges, a legfontosabb szempont a tisztasága, tehát mindenféle szennyeződéstől mentesnek kell lennie, valamint fontos, hogy védett vízadó rétegből származzon. A palackozott ásványvizek hátránya, hogy a legtöbbjük műanyag palackban van, ami köztudottan környezetszennyező, viszont napjainkban erre a problémára is van megoldás.

Nézzük hát, hogy mit tehetünk ez ellen…

Modern világunkban számos gyártó piacra dobott szódakészítő gépeket, így több márka közül is van módunk választani. A minőségi szódagépek gyakorlatilag a sima csapvízből készítenek szódát, a készülékek zömén azt is beállíthatjuk, hogy a szénsav milyen erősségű legyen. A szódagép is alkalmas ízesített vizek készítésére, akár szörpöt is csinálhatunk vele, amit a gyerekek nagyon szeretnek. A szódakészítő gépek nem foglalnak el sok helyet, egyszerűen működnek, használatuk könnyű és egyszerűen tisztíthatóak. A szódakészítő gépekhez tartozik egy szénsav patron, aminek a kapacitása a 70 liert is elérheti, de ezt bizonyos időközönként cserélni szükséges. A szódakészítőgépek jellemzően műanyagból készülnek, ezáltal súlyra sem mondhatóak nehéznek, használatukat még a gyermekek is gyorsan elsajátítják.

A szódakészítő gépek által nem lesz szükségünk palackozott ásványvizekre, így csökkenthetjük kiadásainkat, arról nem beszélve, hogy cipekednünk sem kell többé és a lakásban is felszabadul az a hely, amit elfoglalnának, így mindenképp célszerű egy ilyen készüléket beszerezni, főleg ha nagy a család.

Érdemes szódagépet használni palackozott ásványvíz helyett?
Értékelés:

Post navigation