Minden cég tisztában van azzal, hogy a szolgáltatásainak, termékeinek hirdetése nélkül nem sok sikerre számíthat, hiszen legyen bármilyen jó szakértő vagy legyen bármennyivel finomabb az étel amit készít, ha ez az információ nem jut el azokhoz, akik ezekre igényt tartanak, sosem lesz sikeres üzlet a projektből. A digitalizáció rendkívül lendületes előretörése révén egyre többen keressük ezeket az információkat az online térben: az internet egyik legfontosabb szerepe, hogy az adat- és információáramlás világszinten gyorsan és hatékonyan működjön.

Ahhoz, hogy ezen a platformon is kommunikálni tudjuk cégünk küldetését, be tudjuk mutatni termékeinket, szolgáltatásainkat, létre kell hoznunk a vállalat céges reprezentációját, ki kell alakítanunk az online jelentétet. Ennek a cikknek a készítésekor már számos módját választhatjuk, hogy hogyan jelenítsük meg a cégünket az interneten, sőt általában egyféle jelenlét már nem is feltétlenül nevezhető általánosnak. Az első és legfontosabb nagykövete az interneten egy vállalatnak a honlapja. Ezt követik a közösségi médiás platformok, cégkatalógusok, hirdetések stb.

Milyen honlapot válasszak?

Ahogy a célokból, úgy az eszközökből is számtalan van. Attól függ, hogy hogyan és mire szeretnénk használni a weboldalt, annak megfelelő megoldásokat kell keresnünk hozzá. Lehet ingyenes, és egyénileg fejlesztett weboldalt is szerezni, sőt honlapot bérelni is. Lehet saját tárhelyen üzemeltetni a weboldalt, lehet bérelni, és lehet ingyenes tárhelyszolgáltatásokat igényelni. Nincs új a Nap alatt, mindegyik megoldásnak megvannak az előnyei és a korlátai is, fontos tisztában lenni azzal, hogy ha egy fizetős megoldás helyett egy ingyeneset választunk, az nagy valószínűséggel kevesebbet fog tudni, vagy egyéb módon fizetünk érte, hiszen ugyanúgy el kell készíteni és fenn kell tartani egy honlapot, bárhogy is álljon össze; a működtetésnek is költségei vannak.

Egy weboldal elkészítésének vetületei:

Tehát ha már megvannak a célok, akkor kell hozzá weboldalt készíteni. A célokhoz szükséges egy imázs, amilyennek szeretnénk, hogy az emberek lássák a cégünket, kell egy marketing stratégia, vagyis tudni érdemes, hogy mire és hogyan akarjuk használni a weboldalt, mit akarunk rajta keresztül kommunikálni. Ezeknek hiányában ritkán lehet kihozni a maximumot a honlapok nyújtotta lehetőségekből.

A célok megvalósításához eszközökre van szükség. Designra, menükre, űrlapokra, termékoldalakra, kosár funkcióra, hírlevél feliratkozási lehetőségre, a végtelenségig lehetne sorolni. A weboldalak többsége valamilyen alaprendszerre épül, amihez utána folyamatosan új funkciókat fejlesztenek. Az ingyenes alaprendszerek között a legnépszerűbb a WordPress, amely könnyen és gyorsan telepíthető, de nehézkes egyedi funkciókat készíteni hozzá. Az egyedi funkciók készítéséhez alkalmasabb, profibb alaprendszer például a Perfect Nova: egyedi weboldalak készítéséhez ajánlott.

Minden, ami egyedi munka befektetését igényli, vagyis jó eséllyel pénzbe kerül. Ez igaz egy ügyfélszolgálati chat alkalmazásra és egy, a cég arculatához igazodó honlap designra is.

Miért van szükség egyedi dolgokra?

Az egyediség nélkül a fent említett dolgok egyáltalán nem, vagy csak nagyon korlátozottan valósíthatóak meg. Ha nem törekszünk az egyediségre, nem tudunk kitűnni a konkurensek közül, továbbra sem tudjuk átadni az üzenetünket azoknak, akiket szeretnénk ügyfélkörünkben látni a későbbiekben. Ha minden weboldal ugyanúgy nézne ki, senki nem emlékezne rá, hogy hol látta azt a remek ajánlatot, esze ágában sem lenne kikeresni az előzményekből, hogy hol találta azt a remek terméket, legközelebb a konkurens weboldalakat látogatja meg.

Összefoglalva: az 5+1 ok, hogy szavazz az egyediségre

  1. Gondoskodjunk róla, hogy a látogatók emlékezzek a cégre
  2. Olyan funkciókat szerezzünk be, amikre szükségünk van
  3. Adjuk át érthetően az üzenetünket, segítsük a felhasználókat a megfelelő designnal
  4. Biztosítsunk személyreszabott felhasználói élményt
  5. Integráljuk a weboldalt a marketing stratégiánkba – kössük össze a rendszereket
  6. Legyen lehetőségünk továbbfejleszteni a weboldalt, ne kelljen az egészet mindig 0-ról elkezdeni
5+1 ok, hogy egyedi weboldalt készítsél a cégednek

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük